SÝRY A SÝROVÉ POKRMY
Sýry - většina sýrů není velkým přítelem tříslovin a tedy červených vín. Pokud chcete kombinovat červené víno se sýrem, sáhněte po vyzrálejších, komplexnějších vínech Bordeaux, z údolí Rhôny nebo Languedocu a po tvrdých sýrech, ovčích sýrech nebo parmezánu.
K sýrům jsou nejlépe vhodná bílá suchá nebo ještě lépe bílá sladká vína, která si umí poradit s jejich komplikovanou konzistencí. Měkké sýry typu Camembert nebo Brie si docela dobře rozumí s burgundským Chardonnay nebo červeným ze Saint Emilionu. U sýrů s modrou plísní se vyplatí držet se doporučené kombinace se sladkými víny, např. s botrytickými víny z údolí Loiry. Co se týče kozích sýrů, málokteré víno se k němu hodí lépe, než Sauvignon Blanc a Cabernet Franc z údolí Loiry.
Podívejte se na naše další tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.

Vinařství Château Vignol pěstuje tradiční odrůdy z oblasti Bordeaux - toto úžasně aromatické cuvée bylo vyrobeno z...

Zajímavá burgundská odrůda Aligoté s jemným květinovým aroma akátu, vůní meruněk a minerálním závěrem Méně známá...

Lehký alsaský Pinot Noir potěší zejména vášnivé objevovatele. Víno bylo vyrobeno z ručně sbíraných hroznů a zrálo po...

Velmi příjemné alsaské Sylvánské se svěží citrusovou chutí a vůní květů hlohu, trnky a jarních petrklíčů. Suchý...

Dokonalá harmonie květinových, ovocných a minerální tónů v tradičním alsaském rieslingu Suchý alsaský Riesling...

Tradiční alsaský Riesling, který zrál několik měsíců na kvasinkách v tradičním alsaském dubovém sudu, zvaném...

Svůdně aromatický alsaský Muškát nabízí dokonalou harmonii chutí a vůní květů muškátu, pomerančovníku a limetky....

Přírodní alsaský Riesling vyrobený podle původních vinařských receptur s použitím přírodních kvasinek, bez...

Tradiční alsaský Crémant d'Alsace - tentokrát v barvě rosé z vinařství Michela Moellingera v samém srdci...

Tento Crémant z vinařství Domaine Striffling v samém srdci Beaujolais je vyrobený ze 100% Chardonnay a kromě jemných...