RECEPTY, Strana 3

HACHIS PARMENTIER

Hachis Parmentier je zapékaný pokrm z bramborového pyré a mletého hovězího masa. Byl pojmenován podle pařížského lékárníka Antoina Parmentiera, který v době hladomoru ve Francii v 18.století přesvědčil šlechtu a Ludvíka XVI., že bramborová hlíza nemusí být pouze pokrmem pro prasata, ale může být také výborným bojovníkem proti hladomoru. Svými jednoduchými a chutnými pokrmy se zasloužil o popularizaci brambor ve Francii.  Hachis Parmenti...

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Snadná a velmi rychlá chuťovka, která ozvláštní každou oslavu nebo zpříjemní večer u sklenky vína. Náš recept nabízí šneky se sýrem a bylinkami, náplň však můžeme vyrobit v podstatě z čehokoliv, co nám chutná nebo prostě co najdete v lednici. Základem je listové těsto - pokud si koupíte již rozválené, ušetříte několik minut přípravy. Ke šnekům kombinujeme vína podle typu náplně -  neuděláme chybu, pokud budeme servírovat šumivá vína, -...

BRAMBOROVÁ HNÍZDA S VEJCI

Hnízda v jakékoliv podobě jsou ve Francii stálicí velikonočních menu. Nejrůznější variace na téma slepičí nebo ptačí hnízdo s vejci jsou symbolem plodnosti a nového života. Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert - naše bramborová hnízda mohou být chutným předkrmem nebo večeří i mimo sváteční stůl. Velmi oblíbenou variantou jsou bramborová hnízda -  základem jsou nahrubo nastrouhané brambory v...

MASOVÁ HNÍZDA S JARNÍ CIBULKOU A ROZMARÝNEM

Na velikonočním stole ve Francii nikdy nechybí hnízda v jakékoliv podobě. Nejrůznější variace na téma slepičího nebo ptačího hnízda s vejci symbolizují plodnost a nový život.  Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert. Hnízda našeho receptu jsou vyrobena z blanšírované jarní cibulky, do nichž jsou vložena “vejce” v podobě kuliček z mletého masa. V masové směsi hrají prim bylinky - petržel a rozm...

BRIOŠKY S ČOKOLÁDOVÝMI VAJÍČKY

Vejce jako symbol plodnosti patří od nepaměti k velikonočním svátkům. Také ve Francii je najdeme v bezpočtu úprav - velmi oblíbená jsou velikonoční hnízda, symbolizující nový život v podobě slepičího nebo ptačího hnízda plného vajíček. Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert.   Briošky vyrobíme z kynutého těsta, zapleteného do tvaru hnízda a do středu umístíme čokoládové vajíčko - skvělá pocho...

VELIKONOČNÍ MUFFINY S KRÉMEM Z MASCARPONE

Vejce jako symbol plodnosti patří od nepaměti k velikonočním svátkům. Také ve Francii je najdeme v bezpočtu úprav - velmi oblíbená jsou velikonoční hnízda, symbolizující nový život v podobě slepičího nebo ptačího hnízda plného vajíček. Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert.   Základem tohoto jednoduchého receptu jsou čokoládové muffiny, ozdobené velmi lahodným barevným krémem z mascarpone a ...

Nahoru
26 položek celkem