Vignobles Garzaro - Crémant Du Prieur Blanc

Opravdová specialita pro objevovatele nových vinařských horizontů - Crémant de Bordeaux, vyrobený ze 100% Sémillionu - tradiční bílé odrůdy v Bordeaux, která dává něžná, příjemně aromatická vína. Crémant byl vyroben z ručně sbíraných hroznů tradiční šampaňskou metodou. Má žlutou barvu se zlatými odlesky a velmi intenzivní aroma akácie, ibišku, broskví, hrušek a máslových sušenek. V chuti je elegantní, šťavnaté, bohaté s tóny nektarinek, meruněk, pomela a červených grapefruitů. Víno má středně dlouhý, grapefruitový závěr. Velmi zajímavé, charakterní šumivé víno pro zvídavé objevovatele a vynikající společník pro posezení s přáteli. Vhodné k uzeným rybám, čokoládovým nebo ovocným dezertům nebo k rozličným druhům sýrů.

Můžeme doručit do:
21.4.2021
do 3 dnů
359 Kč / ks
Kategorie: VÍNA Z BORDEAUX
REGION: Francie, Bordeaux
APELACE: AOC Crémant de Bordeaux
ODRŮDA: 100% Sémillon
ROČNÍK: směs ročníků

BARVA: Žlutá barva se zlatými odlesky

AROMA:  Intenzivní květinová vůně akácie, ibišek, kvetoucí jabloň, ovocné aroma broskví, hrušek, nektarinek a máslových sušenek

CHUŤ:  Velmi svěží, jemně perlivá, šťavnatá pomela, nektarinek, meruněk, příjemný grapefruitový závěr

ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ:  Pěstováno dle zásad integrovaného zemědělství, ruční sklizeň, úplné odrznění, fermentace a zrání v nerezových nádržích s termoregulací, tradiční šampaňská metoda, zrání na latích

DOPORUČENÉ POKRMY:  Aperitiv, pokrmy z ryb, uzené ryby, čokoládové a ovocné dezerty

TEPLOTA SERVÍROVÁNÍ:  8° - 10°C

DOPORUČENÁ SPOTŘEBA:  2020-2022

OBSAH ALKOHOLU:  12,5%

OBJEM LÁHVE:  0,75 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-vignerons-independantslogo-anstotz-vignerons-130

Domaine Anstotz et Fils

Vinařství Domain Anstotz et Fils najdeme 25 km západně od Štrasburku. Rodinné hospodářství sklízelo poprvé hrozny ze svých vinic v roce 1950 a od té doby již čtvrtá generace pokračuje v této vinařské tradici.

Dnes vinařství obdělává 15 ha vinic a od roku 2012 se pyšní certifikátem biologického zemědělství. Vinifikace a zrání vín na kvasinkách probíhá ve velkých dubových sudech, jejichž stáří je u těch nejstarších 80 až 120 let. Právě z těchto sudů vznikají nejvíce otevřená a nejvíce aromatická vína.

Vinařství je pravidelně oceňováno na různých soutěžích - zejména jejich rieslingy se pravidelně umisťují na předních místech v prestižním žebříčku Guide Hachette

Kontaktní informace:
Adresa: 11 rue des Hirondelles, 67310 Balbronn, France
Email:  
Web: www.domaine-anstotz.fr