Původní název "French Claret" pochází z 18.století - angličané tak přejmenovali své oblíbené růžové víno, aby jej odlišili od temných červených vín, jejichž výrobu zdokonalil a přivezl do Anglie hrabě de Pontac z Château Haut-Brion de Pessac.
Na konci 19.století upadl Clairet v zapomenutí a nový rozkvět zažil až ve 20. století díky panu Rogeru Amielovi, prvnímu prezidentovi vinařského družstva ve Quinsacu. Roger chtěl uvedením na trh tohoto historicky slavného vína přijít s novinkou, která přiláká nové zákazníky - a podařilo se mu to.
Clairet je víno, vyrobené z modrých hroznů, převážně na bázi Merlotu, které se i dnes vinifikuje podle přísných pravidel apelace v souladu s postupy, podle kterých vína vyráběli místní vinaři již ve středověku - mošt se nakváší na matolinách po dobu 20-48 hodin, vylisuje se a nechá vykvasit při nízké teplotě. Clairet je velmi aromatické víno, které je velmi lehké a příjemně pitelné.
Ideální teplota servírování je 10oC. Skvěle se hodí k zeleninovým salátům, těstovinovým pokrmům, pokrmům z kuřecího nebo krůtího masa nebo ke grilované zelenině nebo světlým masům. Ochutnejte tento francouzský klenot, rozhodně budete překvapeni! Prozkoumejte nabídku růžových vín a Clairetů v našem eshopu!