O NÁS

NAŠE VIZE

propadli jsme kouzlu francouzských vín - od ikonického šampaňského po velká Châteauneuf-du-Pape a rádi bychom  milovníkům vín a dobré gastronomie nabídli kvalitní a výjimečná vína ze všech regionů Francie za příznivé ceny. Spolupracujeme s malými rodinnými firmami Nezávislých vinařů Francie, kterým platíme za víno, nikoliv za značku a nákladný marketing. Důsledně vybíráme pouze vína s typickým výrazem terroiru a nejlepším poměrem ceny a kvality.

V posledním roce jsme projeli celou Francii a ochutnali více než 1500 vín od 300 vinařů - vybrali jsme pouze 100 těch nejlepších vín, která odpovídají přísným kritériím našeho výběru - s námi ochutnáte vína výjimečné kvality pro každodenní potěšení i pro slavnostní chvíle za velmi výhodné ceny. Přesvědčte se sami!

 

KDO JE WINAM?
 

foto iveta eshopSpolečnost Winam s.r.o. založili dva přátelé, Iveta a Beat, které jejich životní osudy zavedly do Českého Švýcarska. Iveta se dlouhá léta věnovala vývoji a výrobě vlaků ve velké průmyslové korporaci a několik let pracovala ve Švýcarsku, zemi zaslíbené jejím koníčkům - horám a vínu. A odtud není daleko k nezávislým vinařům do Francie. V roce 2019 získala certifikát sommeliera a mezinárodně uznávaný diplom WSET.

Beat Foto rev1Beat pochází ze Švýcarska a přes 30 let pracoval jako bankéř. Před časem se přestěhoval do Českého Švýcarska, rodného kraje své manželky. Jeho koníčkem je zejména dobré jídlo a víno - a to už od dob svého mládí, kdy pomáhal rodičům v jejich rodinné restauraci. Svoji kulinářskou vášeň  velmi rád sdílí s přáteli, pro které již léta organizuje výlety za gastronomickými zážitky do Francie a Jižní Afriky. Beat absolvoval Weinkurs Gastronomie na Schweizer Gastronomiefernschule.

 jiri fotoNezávislý degustáror Jiří Matela

Jiří chtěl být hajným a léta pracoval jako manager ve sklárně - až do té doby, než  jej jeho cestovatelská vášeň přivedla do Francie, kde objevil tamní vinaře a jejich osobitá vína. V roce 2007 absolvoval Sommeliérský kurz ve Valticích a úspěšně složil degustační zkoušky 1. a 2. stupně. Nyní pracuje jako nezávislý sommeliér, specializuje se zejména na vína Francie, Německa, Rakouska nebo Madarska. Spolupracuje s gastronomickými provozy při výběru vín, tvorbě vinných lístků s důrazem na snoubení vína a jídla nebo při školení personálu. Pořádá degustace, gastrovečery, besedy, přednášky nebo také cesty za vínem.