Hnízda v jakékoliv podobě jsou ve Francii stálicí velikonočních menu. Nejrůznější variace na téma slepičí nebo ptačí hnízdo s vejci jsou symbolem plodnosti a nového života. Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert - naše bramborová hnízda mohou být chutným předkrmem nebo večeří i mimo sváteční stůl.
Velmi oblíbenou variantou jsou bramborová hnízda - základem jsou nahrubo nastrouhané brambory vymodelované do tvaru hnízda, doplněné slaninou, šunkou nebo sýrem a hlavně vejcem.
1. Domaine Paul Fahrer - Riesling Aubépines, Alsace
Výrazně minerální alsaský riesling s jemnou květinovou vůní hlohu (= Aubépines), bílých broskví, sladkého citrónu a mokrého křemene
2. La Cave des Vignerons de Pfaffenheim - Sylvaner Tradition
Nenáročné a přesto charismatické sylvánské s chutí a vůní citrusového ovoce, lipového květu a hořkých mandlí s vyváženou kyselinkou
3. Domaine des Coutures - L'Insolante, Saumur, Loire
Aromatický a šťavnatý Chenin Blanc s vůní bílých květů, broskví a meruněk s výraznou kyseninkou a grapefruitovým závěrem
