Vejce jako symbol plodnosti patří od nepaměti k velikonočním svátkům. Také ve Francii je najdeme v bezpočtu úprav - velmi oblíbená jsou velikonoční hnízda, symbolizující nový život v podobě slepičího nebo ptačího hnízda plného vajíček. Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert.
Briošky vyrobíme z kynutého těsta, zapleteného do tvaru hnízda a do středu umístíme čokoládové vajíčko - skvělá pochoutka k snídani nebo jako odpolední dezert.
Ke sladkému kynutému pokrmu se nejlépe hodí šumivé nebo polosladké víno - bublinky ve víně jsou svojí strukturou podobné nadýchanému kynutému těstu a jeho sladkost se dobře snoubí se sladkou čokoládou.
Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!
VAŠE BRIOŠKY VÝBORNĚ DOPLNÍ:
Polosuché či sladké bílé víno, například lahodná vína z Alsaska
Sladké víno z údolí Loiry či Bordeaux
Suché či polosuché šumivé víno - ať pravé šampaňské nebo perlivý Crémant