BRIOŠKY S ČOKOLÁDOVÝMI VAJÍČKY

Vejce jako symbol plodnosti patří od nepaměti k velikonočním svátkům. Také ve Francii je najdeme v bezpočtu úprav - velmi oblíbená jsou velikonoční hnízda, symbolizující nový život v podobě slepičího nebo ptačího hnízda plného vajíček. Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert.  

Briošky vyrobíme z kynutého těsta, zapleteného do tvaru hnízda a do středu umístíme čokoládové vajíčko - skvělá pochoutka k snídani nebo jako odpolední dezert. 

Ke sladkému kynutému pokrmu se nejlépe hodí šumivé nebo polosladké víno - bublinky ve víně jsou svojí strukturou podobné nadýchanému kynutému těstu a jeho sladkost se dobře snoubí se sladkou čokoládou. 

 

VAŠE BRIOŠKY VÝBORNĚ DOPLNÍ:

winam-perles1. Famille Lebas - Perles du Soleil, Loire 

Jemně perlivé ovocné víno z odrůdy Muscadet se zbytkovým cukrem s vůní zelených, meruněk, hrušek a jemných kvasničných kalů

winam-gewurztraminer2. Paul Fahrer - Gewurztraminer 2018, Alsace

Okouzlující alsaský Gewurztraminer s omamnou vůní růží, exotického liči, manga, banánů a medu s vyšším zbytkovým cukrem

winam-cremant-loire3. Domaine des Coutures - Crémant de Loire

Elegantní a svěží Crémant de Loire z odrůdy Chenin Blanc s chutí a vůní bílých broskví, žlutých jablek a mandlí

VELIKONOČNÍ BRIOŠKY S ČOKOLÁDOVÝMI VAJÍČKY III