ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY S KRÉMEM Z MASCARPONE

Vejce jako symbol plodnosti patří od nepaměti k velikonočním svátkům. Také ve Francii je najdeme v bezpočtu úprav - velmi oblíbená jsou velikonoční hnízda, symbolizující nový život v podobě slepičího nebo ptačího hnízda plného vajíček. Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert.  

Základem tohoto jednoduchého receptu jsou čokoládové muffiny, ozdobené velmi lahodným barevným krémem z mascarpone a čokoládovými vajíčky. Příprava je snadná, nepotřebujete žádný šlehač, stačí vám 2 misky a vařečka. Na verzi bez čokoládových vajíček si můžeme samozřejmě pochutnat kdykoliv.

K dezertu se výtečně hodí alsaský Gewurztraminer, jehož olejovitá struktura se zbytkovým cukrem skvěle ladí se sladkým krémem nebo perlivý Crémant, který výtečně doplní nadýchanou strukturu čokoládového těsta 

 

VAŠE ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY VÝBORNĚ DOPLNÍ:

winam-perles1. Famille Lebas - Perles du Soleil, Loire 

Jemně perlivé ovocné víno z odrůdy Muscadet se zbytkovým cukrem s vůní zelených, meruněk, hrušek a jemných kvasničných kalů

winam-gewurztraminer2. Paul Fahrer - Gewurztraminer 2018, Alsace

Okouzlující alsaský Gewurztraminer s omamnou vůní růží, exotického liči, manga, banánů a medu s vyšším zbytkovým cukrem 

winam-cremant-loire3. Domaine des Coutures - Crémant de Loire

Elegantní a svěží Crémant de Loire z odrůdy Chenin Blanc s chutí a vůní bílých broskví, žlutých jablek a mandlí

VELIKONOČNÍ HNÍZDA I