CRÉMANTY A OSTATNÍ ŠUMIVÁ VÍNA
Pod sympatickým názvem "Crémant" najdeme francouzská šumivá vína z různých regionů, která mají jedno společné - vyrábějí se výhradně tradiční šampaňskou metodou - tedy metodou druhotného kvašení v láhvi. Jejich výroba je v každém regionu regulována přísnými pravidly dané apelace - tj. jsou stanoveny odrůdy, z kterých se smí Crémant v dané oblasti vyrábět, jaké jsou maximální výnosy při sklizni, jak dlouho musí vína zrát v láhvi, atd. Jak už název napovídá, "Crémant" je šumivé víno s krémovou pěnou a příjemnou vůní ovoce (podle odrůdy, ze které byl vyroben), vůní máslových sušenek a chlebové střídky.
Například oblíbený Crémant de Bougogne se pravému šampaňskému podobá nejvíce . vyrábí se ze stejných odrůd a stejnou metodou jako pravé šampaňské. Jen cenovka je výrazně příznivější.

Lahodné polosuché šumivé víno z bílé odrůdy Melon de Bourgogne, nazývané také Muscadet s vůní květů akátu,...

Vychutnejte si trio francouzských šumivých vín z Alsaska a Burgundska, vyrobených tradiční metodou druhotného kvašení...