MASOVÁ HNÍZDA S JARNÍ CIBULKOU A ROZMARÝNEM

Na velikonočním stole ve Francii nikdy nechybí hnízda v jakékoliv podobě. Nejrůznější variace na téma slepičího nebo ptačího hnízda s vejci symbolizují plodnost a nový život.  Jejich sladké nebo slané úpravy jsou servírovány jako předkrm, hlavní jídlo nebo dezert.

Hnízda našeho receptu jsou vyrobena z blanšírované jarní cibulky, do nichž jsou vložena “vejce” v podobě kuliček z mletého masa. V masové směsi hrají prim bylinky - petržel a rozmarýn, které pokrmu dodávají komplexitu a výrazné bylinkové aroma. 

K tomuto pokrmu budeme servírovat plnější červená vína s výraznou vůní, která unesou aromatickou sílu pokrmu - ideální jsou vína z Languedocu, v nichž místní terroir bylinek a keřů zvaný “guarrigue” zanechává výraznou aromatičnost

 

VAŠE MASOVÁ HNÍZDA VÝBORNĚ DOPLNÍ:

winam-griottine1. Château Saint Cels  - Etincelle Fee Griotinne, Languedoc

Harmonické plné cuvée ve kterém se snoubí ovocnost Merlotu s kořenitostí Syrahu a strukturou Cabernet Sauvignonu

winam-ventoux-rouge2. Caveau de Beaumont - Ventoux Tradition Rouge

Velmi příjemné harmonické cuvée z jižní Rhôny s vůní borůvek a zralých třešní s lehce kořenitým závěrem

winam-minervois3. Château Saint-Méry, Minervois Rouge, Languedoc

Rafinované sametové cuvée z odrůd Grenache a Syrah s vůní zralých ostružin, černých třešní, bylinek a vanilky

 
 
MASOVÉ KULIČKY V JARNÍ CIBULCE I