PALAČINKOVÝ DORT S JABLKY

Tenká francouzská palačinka, nazývaná “crêpe” je základem celé řady specialit francouzské gastronomie - sladkých i slaných. Tradiční francouzská palačinka musí být velmi tenká - proto se pro jejich přípravu výborně hodí elektrický palačinkovač. 

Ve Francii se dokonce slaví slavnost palačinek, tzv. “Fête de la Chandeleur”, který připadá na 2.února - svátek Hromnice. V domácnostech se připravují palačinky všech chutí, které symbolizují slunce jako symbol odcházející zimy a které podle pověry zajistí dobrou úrodu a prosperitu nadcházejícího roku. 

Náš recept na palačinkový dort pochází z Normandie, země jablek a kalvádosu, které tak nemohou chybět v tomto oblíbeném, chutném a vydatném moučníku. Výborně se k němu hodí polosuchá vína z Alsaska nebo sladká vína z údolí Loiry.

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!

 

VÁŠ PALAČINKOVÝ DORT VÝBORNĚ DOPLNÍ: 

Polosuché či sladké bílé víno, například lahodná vína z Alsaska

Sladké víno z údolí Loiry či Bordeaux

Suché či polosuché šumivé víno - ať pravé šampaňské nebo perlivý Crémant

 

PALAČINKOVÝ DORT S JABLKY 2

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz