TARTE FLAMBÉE - ALSASKÁ "PIZZA"

Tarte flambée nebo Flammekueche je tradiční alsaský pokrm, vyrobený z tenkého kynutého těsta a obložený smetanou nebo tvarohem, cibulí a slaninou.

Původně to byl pokrm venkovanů, kteří každé 2-3 týdny pekli ve svých pecích chleba. Při každém pečení zbylo vždy trochu těsta, ze kterého si udělali placku, pokryli ji zakysaným mlékem nebo tvarohem, cibulí a slaninou a vložili na několik minut do trouby. Původně se servírovala na dřevěné lopatce, která sloužila k sázení chlebů do pece - nakrájela se na menší kousky a jedla se rukama ještě horká - proto alsasané jedí své tarte flambée zásadně rukama, a to i v restauracích. 

Narozdíl od historie pizzerií, tarte flambée se objevila v restauracích Strasbourgu teprve v 60.létech 20.století, teprve poté, do pizza dobyla svět. Dnes je propagována jako součást turistického ruchu v celém Alsasku, pod názvem “Tarte flambée” nebo “Flammekueche”

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!

 

VAŠI TARTE FLAMBÉE VÝBORNĚ DOPLNÍ:

TARTE FLAMBÉE

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení