PROVENSÁLSKÁ ČESNEKOVÁ POLÉVKA

Oblíbená polévka s česnekem, rajčaty a bylinkami z jihofrancouzského Provence nejen krásně voní, ale je také velmi sytá a vydatná. “Pistou” je v podstatě obdoba italského pesta - je to studená omáčka s česnekem, bazalkou, rajčaty, olivovým olejem a sýrem. Výborně se hodí také na špagety nebo k pokrmům z těstovin.

S polévkou “au Pistou” se v Provence setkáte na každém rohu, zejména na počátku léta, kdy je k dispozici čerstvá zelenina a bylinky. Každá rodina má svůj osvědčený recept - pokaždé se však jedná o sezónní zeleninovou směs, doplněnou tenkými těstovinami a voňavým “pistou”

Polévka obsahuje dostatek rajčat, bylinek a česneku, které se s vínem párují velmi obtížně - je potřeba zvolit aromatická vína, která takovou nálož ustojí - například alsaský Riesling nebo aromatická bílá cuvée z Langudocu.

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!

 

VAŠI PROVENSÁLSKOU POLÉVKU VÝBORNĚ DOPLNÍ:

POLÉVKA PISTOU

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení