HOVĚZÍ RAGÚ NA CIBULI A PIVĚ

Hovězí ragú je stálice v menu všech francouzských restaurací. Jedná se vesměs o kousky hovězího masa, dušeného velmi pomalu v aromatické tekutině - nejznámější verzí je bezesporu burgundské hovězí na červeném víně. Maso je potřeba dusit 2-3 hodiny, aby bylo dokonale měkké a aby “natáhlo” aromatické složky z vína a bylinek. 

Chuťově velmi výrazné hovězí ragú na pivě se do Francie dostalo ze sousední Belgie a díky své zcela odlišné chuti od tradičních francouzských receptů s vínem je oblíbenou alternativou nedělního oběda. 

K pokrmu, jehož základem je pivo, podáváme v zásadě zase pivo - pokud byste však trvali na párování s vínem, pak sáhněte po méně tanickém červeném víně, které nezvýrazní hořkost pokrmu, získanou z piva - například Gamay z Beaujolais nebo Pinotu Noir z Burgundska.

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!

 

VAŠE HOVĚZÍ RAGÚ NA CIBULI A PIVĚ VÝBORNĚ DOPLNÍ:

 HOVĚZÍ RAGÚ S CIBULÍ NA PIVĚ

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení