RATATOUILLE

Ratatouille je známý zeleninový pokrm původem z francouzské Provence, který se připravuje z lilků, cuket, rajčat, paprik a olivového oleje. Původ slova “ratatouille” najdeme v 18. století - “rata” byl název pro jednoduchý pokrm, připravovaný ve vojenských kantýnách jako směs fazolí, brambor, různé zeleniny, tučného masa a chleba. Postupem času se stále vylepšoval a stal velmi emblematickým pokrmem celého středomoří - každá rodina má svůj recept, ratatouille se téměř vždy připravuje ve velkých množstvích a jí se všude a ke všemu - jako příloha nebo hlavní jídlo, teplé, či studené.

U pokrmu je důležité důkladné opečení jednotlivých ingrediencí - kostičku po kostičce, pomalé dušení ve vlastní šťávě s přidanými čerstvými bylinkami, které dodají pokrmu jeho charakteristickou vůni. K samotnému ratatouille jsou vhodná aromatická, kořenitá vína - růžová či lehká červená.

 

VAŠE RATATOUILLE VÝBORNĚ DOPLNÍ: 

RATATOUILLE

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení