BAGETKY S PEČENÝM ČESNEKEM

Máte za dveřmi nečekanou návštěvu nebo večer chodíte kolem lednice jako mlsný kocour (kočka)? Nabízíme snadnou pikantní chuťovku, která je levná, minimálně pracná a připravená směs dá se uskladnit v lednici i po dobu několika týdnů. Hlavní roli hraje pečený česnek, který tepelnou úpravou ztrácí svoji typickou ostrost a nabízí velmi zajímavou jemnější a přesto pikantní alternativu.

Tepelně neupravený česnek je pro víno vždycky problém - jeho vůně a chuť je natolik výrazná, že víno v tomto souboji  vždy prohrává a ustupuje do pozadí. Jiné je to však v případě pečeného česneku - tady partnera najdeme snáze. Výborně poslouží aromatická bílá vína - Riesling, Chenin blanc, vína z Minervois nebo údolí Rhôny nebo nízkotříslovinové Clairety z Bordeaux nebo ovocný Cabernet Franc z údolí Loiry.

 

VAŠE ČESNEKOVÉ BAGETKY VÝBORNĚ DOPLNÍ: 

winam-riesling-aubepines1. Domaine Paul Fahrer - Riesling Aubépines, Alsace

Výrazně minerální alsaský riesling s květinovou vůní hlohu (= Aubépines), bílých broskví, sladkého citrónu a mokrého křemene

winam-insolente2. Domaine des Coutures - L'Insolante, Saumur, Loire

Aromatický a šťavnatý Chenin Blanc s vůní bílých květů, broskví a meruněk s výraznou kyseninkou a grapefruitovým závěrem

winam-vignol-clairet3. Château Vignol - Clairet 2018, Bordeaux

Atraktivní chuť sladkých jahod malin, zralých ostružin a červeného grapefruitu doplňuje v závěru lehká mineralita a peprná příchuť

 

BAGETA S PEČENÝM ČESNEKEM