BAGETKY S PEČENÝM ČESNEKEM
Máte za dveřmi nečekanou návštěvu nebo večer chodíte kolem lednice jako mlsný kocour (kočka)? Nabízíme snadnou pikantní chuťovku, která je levná, minimálně pracná a připravená směs dá se uskladnit v lednici i po dobu několika dnů. Hlavní roli hraje pečený česnek, který tepelnou úpravou ztrácí svoji typickou ostrost a nabízí velmi zajímavou jemnější a přesto pikantní alternativu.
Tepelně neupravený česnek je pro víno vždycky problém - jeho vůně a chuť je natolik výrazná, že víno v tomto souboji vždy prohrává a ustupuje do pozadí. Jiné je to však v případě pečeného česneku - tady partnera najdeme snáze. Výborně poslouží aromatická bílá vína - Riesling, Chenin blanc, vína z Minervois nebo údolí Rhôny nebo nízkotříslovinové Clairety z Bordeaux nebo ovocný Cabernet Franc z údolí Loiry.
Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!
VAŠE ČESNEKOVÉ BAGETKY VÝBORNĚ DOPLNÍ: