TARTE TATIN - MINI

Tradiční dezert Tarte Tatin je vyroben z jablek, karamelu a křehkého těsta, který se peče “vzhůru nohama” - těsto se pokládá na jablka a po upečení se koláč se otočí a servíruje - teplý nebo studený. Oblíbený francouzský dezert byl vznikl náhodou - sestry Caroline a Stéphanie Tatinovy z francouzského údolí Loiry navštívil jejich přítel, vlastník známé restaurace U Maxima v Paříži. Sestry jej chtěly oslnit svým kulinářským umem - když však měly moučník v troubě zjistily, že zapomněly na těsto - v rychlosti jej položily na jablka a známý dort byl na světě. Dezert se stal klasikou v barech a restauracích celé Francie - servíruje se například s miskou smetany nebo vanilkovou zmrzlinou. Pro jeho přípravu jsou potřeba jablka s pevnou strukturou, která se nerozvaří a nerozpadnou během pečení. Podle našeho receptu připravíte v v muffinové formě mini verzi moučníku, který si vaše rodina rozhodně zamiluje. Úžasně chutná s polosuchými nebo sladkými víny z údolí Loiry nebo z Bordeaux.

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!

 

VAŠE MINI TARTE TATIN  VÝBORNĚ DOPLNÍ: 

KARAMELOVÝ KOLÁČ S JABLKY - TARTE TATIN MINI

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení