KRÁLÍK NA JALOVCI A ČERVENÉM VÍNĚ
Objevte dávno zapomenutý pokrm z králičího masa, připraveného na červeném víně s výraznými ingrediencemi - česnekem, jalovcem a novým kořením a připomeňte si dávné chvíle Vašeho dětství - vždyť králičí maso bývalo oblíbeným jídlem našich babiček, zejména na venkově. Recept je rychlý, jednoduchý na přípravu a velmi chutný - králičí maso získává ve spojení s kořením a vínem na pikantnosti a šťavnatosti.
K pokrmu se výtečně hodí alsaské spaetzle - příloha z vajec a mouky - nebo také těstoviny jakéhokoliv tvaru.
Pokrm je bohatý na výrazné a kořenité chutě - zaslouží si proto plné a výrazné červené víno - výborně se hodí rustikální a kořenitá cuvée z Minervois nebo údolí jižní Rhôny nebo tělnatá, komplexní červená vína z Bordeaux.
Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!
VAŠEHO KRÁLÍKA NA JALOVCI A ČERVENÉM VÍNĚ VÝBORNĚ DOPLNÍ:
- Výrazné, komplexní červené víno, nejlépe plná a intenzivní vína z údolí Rhôny nebo Languedocu
- Červená vína z Burgundska - výborně se hodí barikový Pinot Noir
- Chuťově výrazné červené barikové víno - například plná a bohatá cuvée z Bordeaux