KOHOUT NA VÍNĚ

Kohout na víně patří k nejznámějším a nejoblíbenějším pokrmům francouzské kuchyně. Legenda praví, že v době obléhání galských území Juliem Caesarem zaslal galský náčelník Vercingétorix Caesarovi kohouta jako symbol bojovnosti, odvahy a hrdosti galských bojovníků. Caesar na oplátku nechal kohouta uvařit ve víně a posměšně pozval Vercingétorixe na večeři - ten dorazil s celým svým vojskem a Caesara v zuřivé bitvě porazil… Pokrm se v různých obměnách připravuje ve všech regionech Francie, buď na červeném nebo na bílém víně. Nesmí v něm chybět opečená slanina, tzv. “lardons”, žampiony a malé cibulky. 

V našem receptu najdete alsaskou verzi pokrmu - kohoutka na Rieslingu spolu s tradičními oblíbenými alsaskými spaetzlemi. Božskou dokonalost tomuto pokrmu dodá sklenička minerálního alsaského Rieslingu - pusťte se do toho a dopřejte si skvělý gurmánský zážitek !!!

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, pošleme Vám PDF verzi do mailu!

 

VAŠEHO KOHOUTKA NA VÍNĚ VÝBORNĚ DOPLNÍ:

COQ AU RIESLING

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení