KOHOUT NA VÍNĚ

Kohout na víně patří k nejznámějším a nejoblíbenějším pokrmům francouzské kuchyně. Legenda praví, že v době obléhání galských území Juliem Caesarem zaslal galský náčelník Vercingétorix Caesarovi kohouta jako symbol bojovnosti, odvahy a hrdosti galských bojovníků. Caesar na oplátku nechal kohouta uvařit ve víně a posměšně pozval Vercingétorixe na večeři - ten dorazil s celým svým vojskem a Caesara v zuřivé bitvě porazil… Pokrm se v různých obměnách připravuje ve všech regionech Francie, buď na červeném nebo na bílém víně. Nesmí v něm chybět opečená slanina, tzv. “lardons”, žampiony a malé cibulky. 

V našem receptu najdete alsaskou verzi pokrmu - kohoutka na Rieslingu spolu s tradičními oblíbenými alsaskými spaetzlemi. Božskou dokonalost tomuto pokrmu dodá sklenička minerálního alsaského Rieslingu - pusťte se to dopřejte si skvělý gurmánský zážitek !!!

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, pošleme Vám PDF verzi do mailu!

 

VAŠEHO KOHOUTKA NA VÍNĚ VÝBORNĚ DOPLNÍ:

COQ AU RIESLING