Dárkové červené cuvée s delikatesami

Kořenité červené cuvée z odrůd Grenache Noir a Syrah z apelace Corbières v Languedocu je intenzivní a bohaté ve vůni i v chuti - zralé ovocné tóny ostružin, černého rybízu a tabáku doplňuje plná a hedvábná chuť černých třešní, borůvek a ostružin. Dodáváme v dárkové kazetě s luxusními francouzskými delikatesami - pochoutkou z kachního a račího masa, macerovaného v Armagnacu, delikatesou z kachních prsíček, pstruha a šalotky a pochoutkou z králičího masa, tymiánu a šalotky.  

SADA OBSAHUJE:

1x Pochoutka ze pstruha a uzených kachních prsou se šalotkou
1x Pochoutka z kachního masa a račích ocasů, marinovaných v Armagnacu
1x Trhaný králík s tymiánem a šalotkou
1x Papírová krabice v přírodním stylu, doplněná dřevitou vlnou

NÁŠ DÁREK PRO VÁS: 

Dárkovou kazetu Vám za symbolickou 1 Kč zabalíme do dekorativního celofánu s atlasovou stuhou! Stačí si vybrat dekor a barvu podle vlastního přání!
Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
739 Kč / ks
Kategorie: FRANCOUZSKÉ DELIKATESY SE SUCHÝMI ČERVENÝMI VÍNY
? JAKO DÁREK: Víno s delikatesami
? BARVA & DRUH: Červené
? OBSAH CUKRU: Suché
? VINIFIKACE: Inertní technologie
? TYP BALENÍ: Dárkové víno
APELACE: AOC Corbières
ODRŮDA: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre
ROČNÍK: 2015
Položka byla vyprodána…

Château Saint-Estève - Classique Rouge, AOC Corbières

Kořenité červené cuvée z odrůd Grenache Noir a Syrah z apelace Corbières v Languedocu z vinařství Château Saint-Estève je intenzivní a bohaté ve vůni i v chuti - zralé ovocné tóny ostružin, černého rybízu, sušených švestek, fialek, perníku a tabáku doplňuje plná a hedvábná chuť černých třešní, borůvek a ostružin s příjemnými tóny karamelu, kůže, vanilky, tabáku, černého pepře a máty. Závěr je středně dlouhý, kořenitý s ovocnou a jemně peprnou dochutí. Víno je vynikajícím společníkem k různým kořenitým úpravám drůbeže, vepřového masa nebo zeleniny, hodí se k sýrům s bílou plísní nebo třeba k dezertům z ovoce a čokolády.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rhôna - statistikaOd úpatí Centrálního masivu až po Alpy, od Lyonu až po pobřeží Středozemního moře se táhnou rozsáhlé vinice v údolí řeky Rhôny. Na severu jsou vinice tvořeny žulovými půdami a jednoodrůdovými víny, na jihu najdeme vápencové podloží a pestrou paletou odrůd. Intenzita slunečního svitu, mnohem hojnější na jihu, a ostrý vítr "mistral", přispívají ke zdravému dozrávání hroznů. Oblíbenost odrůd, pěstovaných v údolí Rhôny, talent a angažovanost místních vinařů stojí za velkým úspěchem této vinařské oblasti.

Rhone - vinice - kamení

Údolí Rhôny je široký pás území, který po tisíciletí hloubilo koryto řeky až ke Středozemnímu moři. Na severu jsou žulové skály, které vznikly díky vulkanickým aktivitám Centrálního masivu před 300 milióny lety. Na jihu najdeme říční a mořské naplaveniny a vápencové útvary, které formují reliéf (jako jsou Dentelles de Montmirail, Mont Ventoux)

Geologické podmínky v údolí Rhôny

Terroir údolí řeky Rhôny charakterizují 4 typy nerostů, které dávají základ velké variabilitě místních vín: 
  • Žula - najdeme ji v severní části oblasti (Hermitage, Saint-Joseph, Cornas). Vína z těchto podloží jsou velmi minerální a vhodná k delší archivaci.
  • Rhône - Château de la GardineKřemičité půdy (často ve formě písku) - na severu jsou tvořeny zvětráváním žuly a na jihu mořskými a říčními usazeninami (Châteauneuf-du-Pape, Lirac). Tento typ půdy dává vínům jemnost. Zejména na jihu najdeme tyto křemičité struktury ve formě tzv. "galets", velkých bílých oblázků (Châteauneuf-du-Pape, Lirac, Tavel), díky kterým dochází k fenoménu dozrávání hroznů také v noci, poté co kameny akumulují teplo denního slunečního svitu. Tento typ půdy dává plná, bohatá červená vína se zralými tříslovinami.
  • Jílové půdy - na severu jsou tvořeny zvětráváním žuly (Hermitage, Saint-Joseph), na jihu to jsou jíly mořského nebo ledovcového původu (jižní část Côtes du Rhône, Gigondas, Vacqueyras). Jíl v půdě vyvažuje zejména teplo, akumulované do velkých kamenů a dává strukturovaná, bohatá vína.
  • Vápencové půdy - najdeme v menší míře na severu jako pozůstatek ledovcových aktivit, mnohem častější jsou na jihu ve formě sedimentů, které tvoří také samotné skály v oblasti (Châteauneuf-du-Pape, Tavel, Coteaux-de-Die). Bílá a růžová vína jsou aromatická a udržují si dobrou svěžest. Červená vína jsou mnohem častější a jsou bohatá, plná kulatých tříslovin (Côtes du Rhône,  Gigondas, Vacqueyras, Côtes-du-Ventoux).

Z historie vinařství v údolí řeky Rhôny

Chateauneuf hrad z dálkyPodle dosavadních nálezů se domníváme, že réva vinná byla pěstována v oblasti Marseille již v 6.století p.n.l. Zánik říše římské sebou přinesl také útlum vinařství - velký rozvoj a osazování nových vinic přináší až přítomnost papeže v Avignonu ve 14.století. Vyrobená vína se spotřebovávají téměř výhradně v regionu. Koncem 19. století Phylloxera ničí velkou část vinic, po jejich novém osázení přichází krize - v té době vzniká v oblasti celá řada družstev, které jsou velmi aktivní dodnes. 

Region sehrál velmi aktivní roli při zrození strukturovaných pravidel apelací ve Francii. Hrdina první světové války, baron Boiseaumairié, který vyženil vinice v Châteauneuf-du-Pape byl první, kdo vypracoval strukturovaná pravidla pro pěstování a výrobu vín ve svém regionu - tj. ohraničení oblasti, odrůdy, způsob jejich pěstování, minimální objem alkoholu, třídění hroznů při vinobraní, atd. Cílem bylo vytvořit garanci určitého standardu kvality nové "značky" - apelace. Tento přístup se baronovi podařilo prosadit a postupně se stal základem pro věhlasný francouzský apelační systém.