Château Saint-Estève - La Yole, Corbières Rouge 2018

Červené cuvée "La Yole" z vinařství Château Saint-Estève bylo vyrobeno scelením typických odrůd pro apelaci Corbières v Languedocu - Carignan, Grenache Noir, Syrah a Mourvèdre. Hrozny zrály na vinicích, pokrytých okrovými, oranžovými a červenými oblázky, bohatými na oxidy železa, které dávají hroznům dostatek barviva a starají se o dokonalou zralost. Víno má elegantní vůní černých třešní, granátových jablek s oříškovými a bylinkovými tóny levandule, tymiánu a bobkového listu. V chuti je šťavnaté, s tóny višní, lískových oříšků, tabáku, hřebíčku a koriandru. Dochuť je dlouhá, s ovocným a herbálním závěrem. Výborně doprovodí hovězí kořenité speciality, grilované pokrmy, tepelně upravenou zeleninu nebo sýry s bílou plísní.

Můžeme doručit do:
21.4.2021
do 3 dnů
229 Kč / ks
Kategorie: VÍNA Z REGIONU LANGUEDOC - ROUSSILLON
REGION: Francie, Languedoc-Roussillon
APELACE: AOC Corbieres
ODRŮDA: 35% Carignan, 35% Grenache Noir, 20% Syrah, 10% Mourvèdre
ROČNÍK: 2018

BARVA:  Třešňová s granátovými odlesky

AROMA:  Elegantní vůně černých bobulí, černé třešně, oříškové tóny, tymián, levandule, bobkový list, pryskyřice

CHUŤ:  Šťavnatá, intenzivní chuť zralého ovoce a višní s hedvábně jemnými tříslovinkami, lískové ořechy, koření, tymián, tabák, hřebíček, koriandr, dobrá persistence 

ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ:  Pěstováno dle zásad integrovaného zemědělství, ruční sklizeň, tradiční vinifikace, zrání v dubových sudech po dobu 6 měsíců, scelování, tradiční korková zátka

OCENĚNÍ A MEDAILE: Concours Géneral Agricole Paris 2020 - Zlatá medaile

DOPORUČENÉ POKRMY:  Grilované pokrmy, pečené kuře, pikantní úpravy krůtího nebo vepřového masa, ratatouille, grilovaná zelenina

TEPLOTA SERVÍROVÁNÍ:  16° - 18°C

DOPORUČENÁ SPOTŘEBA:  2020-2026

OBSAH ALKOHOLU:  13,5%

OBJEM LÁHVE:  0,75

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-vignerons-independants

 

Château Saint Estève

Vinařství Château Saint-Estève se věnuje výrobě kvalitních vín v samém srdci apelace Corbières v Languedocu od roku 1984, kdy se současní vlastníci, Sylvie a Eric Lathamovi, rozhodli pro pěstování révy a výrobu vín. V současné době hospodaří na 130 ha v oblasti mezi městy Narbonne a Carcassonne. Rodinná sága začíná u pradědečka George-Daniela, který byl významným impresionistickým malířem a sběratelem umění, zatímco druhý z pradědečků byl vášnivým aviatikem a téměř se mu podařilo ve svém letounu přeletět kanál La Manche. Jejich potomci byli také velkými dobrodruhy - jeden z nich byl námořníkem, další se pak usadil v regionu Corbières, aby pěstoval ovoce a vinnou révu. Eric a Sylvie, současní vlastníci, strávili velkou část svého života na Pobřeží Slonoviny, kde se věnovali exportu kakaa a kávy. Nakonec se rozhodli vrátit se tam, kde mají kořeny, zakoupili starou usedlost Château Saint-Estève a začali se naplno věnovat vínu.

Usedlost Château Saint-Estève je velmi bohatá - první zmínku o tomto panství najdeme v 8.století, kdy sám Karel Veliký toto panství daroval jednomu ze svých rytířů za jeho udatnost a statečnost  v boji proti Saracénům. Později pozemky a usedlost patřily cisterciánům, kteří zde kultivovali révu a vyráběli víno před více než 300 lety.

Vinice se rozprostírají z větší části na jižních svazích pahorkatiny, zvané Boutenac. Půdy jsou tvořeny vápencovým jílem a drobnými oblázky a jsou velmi hluboké - starají se tak o dokonalé vyzrávání hroznů. Révě se zde dobře daří díky vlivu teplého a vlhkého středomořského klimatu a také díky větrům "transmontane", vanoucím od moře, které zamezují tvorbě plísňových chorob. 

Většina vinic je osázena modrými odrůdami Carignan a Syran, v menší míře zde najdeme také Grenache Noir, Cinsault nebo Mourvèdre. Nově byly vinice osázeny také Merlotem, Cabernet Sauvignonem, Chardonnay nebo Grenache Blanc.  

Kontaktní informace:
Adresa:

Château Saint-Estève, 11200 Thézan-des-Corbières, France

Email: contact@chateau-saint-esteve.com
Web: www.chateau-saint-esteve.com