BRAMBOROVÁ POLÉVKA PODLE PARMENTIERA

Velmi oblíbená bramborová polévka, pojmenovaná podle lékárníka Antoina Parmentiera, který se zejména v době hladomoru ve Francii výrazně zasloužil o popularizaci brambor a využití této potraviny pro výživu lidí (brambory se tenkrát používaly výhradně ke krmení prasat). Po něm je pojmenován nejen jeho nejznámější pokrm z mletého masa, Hachis Parmentier, ale také tato vydatná polévka. 

Polévka s pórkem velmi příjemně voní, výborně chutná a hlavně vyžaduje minimální přípravu. Ve Francii se konzumuje také studená pod názvem “Vichys-soise”. Můžete ji doplnit další zeleninou - mrkví, květákem, fazolovými lusky, atd - podle toho, co máte rádi.

K polévce jsou vhodná jednoduchá suchá bílá vína, která ladí s ryze zeleninovou chutí polévky - jako je alsaský Sylvaner nebo suchá růžová vína z Loiry nebo Rhôny.

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, rádi Vám zašleme PDF verzi do mailu!

 

VAŠI BRAMBOROVOU POLÉVKU VÝBORNĚ DOPLNÍ: 

BRAMBOROVÁ POLÉVKA - PODLE PARMENTIERA

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení