Domaine de Magalanne - Lou Biou, Côtes du Rhône Village Rouge

Kód: 5759
389 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
2.5.2024
Možnosti doručení

Robustní barikové cuvée vyrobené ze starých keřů "vielles vignes" z klasických rhônských odrůd Grenache, Syrah a Mourvèdre a je ztělesněním místního terroiru a umění zdějších vinařů. Víno zrálo 10 měsíců v barikových sudech, které mu dodaly na komplexitě - má bohatou vůni zralých třešní, kandovaných višní, rybízové marmelády a živočišných tónů. V chuti je sametové, robustní, plné ostružin a černých třešní, doplněných barikovými tóny cedrového dřeva a karmadomu. Noblesní víno pro milovníky plných červených vín.

Profil vína: 
Sladkost  
Ovocnost  
Kyselinka  
Svěžest  
Tříslovinky  
Tělo  
Alkohol  
Perlení  
Intenzita  
Komplexita  
Dochuť  
Harmonie  
Archivace    6-8 let
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Důvody proč koupit:
✓ typické rhônské G-S-M cuvée
✓ 10 měsíců v barikových sudech
✓ směs zralých plodů a koření
 

      Mapa údolí Rhôny

       Chytrý nákup

      Víno jako dárek

     Vinné snoubení

      Zeptejte se nás

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Domaine de Magalanne hospodaří na 25 ha asi 20 km od Avignonu a pěstuje tradiční rhônské odrůdy. Vinice vinařství jsou pokryty velkými bílými kulatými kameny, podobně jako v sousední apelaci Châteneuf-du-Pape. Toto robustní barikové cuvée s podtitulem "Lou Biou" je silné jako býk: bylo vyrobeno z hroznů nejstarších keřů vinařství "vielles vignes" z klasických rhônských odrůd Grenache, Syrah a Mourvèdre a je ztělesněním místního terroiru a umění zdějších vinařů. Má temnou vínovou barvu s fialkovými odlesky, bohatou vůni zralých třešní, kandovaných višní, rybízové marmelády, tabáku a živočišných tónů. V chuti je sametové, robustní, plné zralého červeného ovoce, ostružin a černých třešní, doplněných barikovými tóny cedrového dřeva a karmadomu. Závěr je intenzivní, s tóny višní v čokoládě a koření. Doporučujeme k tmavým masům, zvěřinovým pokrmům, zralým sýrům nebo čokoládovým dezertům. Výborně doplní francouzskou klasiku z mletého masa - Hachis Parmentier

Vinifikace: Ruční sklizeň, předfermentační macerace za studena, potápění matolinového klobouku, macerace při teplotách 30-32°C, malolaktické kvašení, zrání v dubových suchech po dobu 10 měsíců, scelování, lehká filtrace
Teplota podávání:   Mírně vychlazeno 16-18°C, doporučujeme dekantovat 2-3 hodiny před degustací
Obsah alkoholu: 14,5%
Objem láhve: 0,75 l

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ VÍNA Z ÚDOLÍ RHÔNY
? Barva & druh: Červené
? Obsah cukru: Suché
? Vinifikace: Barrique (225 až 228 l)
Apelace: AOC Côtes du Rhône Villages
Odrůda: 40% Syrah, 40% Mourvèdre, 20% Carignan
Ročník: 2021

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz