BOEUF BOURGIGNON

Hovězí na červeném víně neboli po burgundsku je nepochybně jedna z největších kulinářských lahůdek, kterou francouzští kuchaři po staletí vylepšovali do dokonalosti. Vzdáleně se podobá českému guláši - liší se širší paletou ingrediencí a zejména pomalým způsobem přípravy - pokud si chceme opravdu pochutnat, nesmíme spěchat - pečlivá příprava a dlouhé pomalé dušení stojí za úspěchem tohoto vyhlášeného pokrmu. 

Pokud se skutečně rozhodneme pro tento skvělý pokrm, neměli bychom zapomínat na víno. Pro přípravu pokrmu můžeme klidně použít téměř jakékoliv suché červené víno, avšak ke konzumaci bychom si měli dopřát opravdu kvalitní víno, které umocní komplexní chuť pokrmu. Ideální volbou je samozřejmě burgundský Pinot Noir, ale jsou vhodná také vína s měkkou tříslovinou vyrobená např. z Merlotu, Gamay nebo Syrahu.

Nevyhovuje Vám formát receptu z internetu? Napište nám, pošleme Vám PDF verzi do mailu!

 

VAŠE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU VÝBORNĚ DOPLNÍ: 

BOEUF BOURGIGNON FULL
 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení