BOEUF BOURGIGNON

Hovězí na červeném víně neboli po burgundsku je nepochybně jedna z největších kulinářských lahůdek, kterou francouzští kuchaři po staletí vylepšovali do dokonalosti. Vzdáleně se podobá českému guláši - liší se širší paletou ingrediencí a zejména pomalým způsobem přípravy - pokud si chceme opravdu pochutnat, nesmíme spěchat - pečlivá příprava a dlouhé pomalé dušení stojí za úspěchem tohoto vyhlášeného pokrmu. 

Pokud se skutečně rozhodneme pro tento skvělý pokrm, neměli bychom zapomínat na víno. Pro přípravu pokrmu můžeme klidně použít téměř jakékoliv suché červené víno, avšak ke konzumaci bychom si měli dopřát opravdu kvalitní víno, které umocní komplexní chuť pokrmu. Ideální volbou je samozřejmě burgundský Pinot Noir, ale jsou vhodná také vína s měkkou tříslovinou vyrobená např. z Merlotu, Gamay nebo Syrahu.

 

VAŠE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU VÝBORNĚ DOPLNÍ:

 

vignol lousiane1Château Vignol - Cuvée Louisiane, Bordeaux

Strukturované červené Bordeaux na bázi Merlotu s výrazným aroma třešní, vanilky a ostružin, špetkou koření a lehce animálními tóny v závěru

 griottine-mini2. Château Saint Cels  - Etincelle Fee Griotinne, Languedoc 

Harmonické cuvée plné ovoce a koření, ve kterém se snoubí ovocnost Merlotu s kořenitostí Syrahu a strukturou Cabernet Sauvignonu

 3. Domaine de la Tour - Mercurey, Bourgognemercurey-mini

Elegantní burgundský Pinot Noir s vyzrálou vůní jahod, griotky mandlí a dřeva s hladkými, kulatými tříslovinkami

 
BOEUF BOURGIGNON FULL