Trio luxusních vín z Bordeaux v dřevěné kazetě
Trio luxusních cuvée z těch nejlepších vinic v Bordeaux, z prestižní oblasti v Saint Emilionu a Pomerolu na pravém břehu řeky Garonny. Prvním zástupcem je tradiční cuvée z vinic v Saint Émilionu vyrobené z 80% Cabernetu Franc s harmonickým kořenitým aroma zralých višní, griotky, červeného rybízu, lékořice a vanilky. Sekundovat mu bude noblesní Grand Cru z nejlepších poloh ve stejné oblasti, vyrobené z 90% Merlotu a 10% Cabernetu Franc, s komplexní vůní a chutí zralých ostružin a černého rybízu a zralým buketem tabáku, borůvkových koláčů a restovaného chleba. Zážitek doplní komplexní cuvée z prestižní oblasti Pomerol s intenzivní vůní černého rybízu, švestkových povidel a lékořice s příjemnými tóny tábaku, kůže a vanilky. Všechna vína byla zušlechťována v barikových sudech. Noblesní dárek, který potěší každého milovníka dobrých vín. Dodáváme v dřevěném boxu pro 3 vína.
SADA OBSAHUJE:
Kategorie: | DŘEVĚNÉ DÁRKOVÉ KAZETY S ČERVENÝMI VÍNY |
---|---|
? Typ balení: | Dárkové víno |
? Druh dárku: | Dřevěné kazety s víny |
? Barva & druh: | Červené |
? Obsah cukru: | Suché |
? Vinifikace: | Barrique (225 l) |
Château Fleur du Casse - Saint-Emilion Grand Cru Rouge 2015
Noblesní barikové Grand Cru z prestižní vinařské oblasti Saint-Émilion v Bordeaux, vyrobené z typických odrůd této apelace - z 90% Merlotu a 10% Cabernetu Franc. Nabízí komplexní aroma zralých ostružin, černého rybízu s dřevitými barikovými tóny, doplněné elegantní chutí švestkových povidel, tabáku, pečeného čaje a toastu. Hedvábné a kulaté tříslovinky a strukturované tělo jej předurčují k dalšímu zrání. Pokud neodoláte a otevřete láhev již nyní, vhodným společníkem budou speciality z hovězího nebo mletého masa, tradiční venkovské teriny nebo zvěřinové pokrmy.
Clos des Amandiers - Pomerol, Rouge 2015
Luxusní sametové cuvée z Pomerolu, vyrobené z typických odrůd oblasti 90% Merlotu a 10% Cabernetu Franc s komplexním aroma švestkových povidel, černého rybízu a vůní vanilky, kouře a toastu. Víno zrálo 18 měsíců v nových dubových barikových sudech. Hedvábné, měkké a poddajné tříslovinky, plné a strukturované tělo, vynikající intenzita a závěr - doporučujeme k výraznějším pokrmům z hovězího masa, grilovaným steakům, zvěřině nebo výraznějším sýrům.
Château Flouquet - Saint-Émilion, Rouge 2015
Ušlechtilé červené cuvée z ikonické oblasti v Bordeaux - z vyhlášených vinic v Saint-Émilionu, vyrobené z 80% Cabernetu Franc a po 10% Cabernetu Sauvignon a Merlotu. Víno zrálo několik měsíců v dubových barikových sudech, kde získalo harmonické kořenité aroma zralých višní, griotky, červeného rybízu, lékořice a vanilky. V chuti je šťavnaté, elegantní s komplexním buketem zralých třešní, višní, černého rybízu, vanilky a toastu. Dochuť je dlouhá, příjemná se sladce ovocným, kořenitým závěrem. Vyzrálé, kulaté tříslovinky a strukturované tělo z něj tvoří ideálního společníka ke grilovaným pokrmům, výrazným úpravám masa nebo zrajícím sýrům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kdekoliv na světě vyslovíme slovo "Bordeaux", každému se ihned vybaví víno - a ne ledajaké. Bordeaux je symbolem velkých luxusních vín nebo mýtických “châteaux”. Z Bordeaux pocházejí ta nejlepší a nejdražší vína na světě, která lze archivovat i několik desetiletí. Místní vinaři nepřestávají zdokonalovat své techniky a inspirovat ostatní - vždyť do Bordeaux se jezdí učit enologové z celého světa. Domácí odrůdy Cabernet Sauvignon a Merlot dnes patří mezi nejoblíbenější modré odrůdy na světě.
V Bordeaux dnes najdeme více než 6000 “châteaux”. Na etiketách se často setkáme s názvem “Château”, a můžeme se tak mylně domnívat, že se jedná o skutečný zámek, avšak většinou je “Château” pouze obchodní název vinařství, která se nijak neliší od tradičních vinařských domů nebo sklepů. Samozřejmě, opravdová “Châteaux” existují, ale jsou velmi vzácná. V Bordeaux pojem “Château” v podstatě reprezentuje nemovitost, která patří vinaři, který na ní pěstuje a vyrábí svá vína, pojem nemá co dělat s architekturou.
Z historie vinic v Bordeaux

Klimatické podmínky v Bordeaux
Typické odrůdy oblasti Bordeaux:
- Merlot - první zmínky jsou z 18.století z oblasti Saint-Émilion. Je to nejpěstovanější odrůda v Bordeaux, dominuje na pravém břehu řeky Dordogne. Vína z Merlotu jsou kulatá, ovocná, jemná a elegantní.
- Cabernet Sauvignon - tato červená odrůda je hvězda regionu, najdeme ji zejména v oblasti Médoc a Graves. Pokud dobře dozraje, dává jemná distingovaná, komplexní vína, oceňovaná pro svoji perzistenci v chuti, pevnou strukturu a velmi dlouhou schopnost archivace. Je vyhledávanou odrůdou pro výrobu cuvée.
- Cabernet Franc - další velká odrůda oblasti, pěstovaná vína v podstatě v celé oblasti Bordeaux. Dává vína, která i po 50 letech archivace neztrácejí svoji mladistvou svěžest.
- Petit Verdot - historická odrůda, která tvoří součást velkých Cru v Médocu a která přináší barvu, třísloviny a kořenitou příchuť
- Malbec (také se nazývá Côt nebo Auxerrois) červená odrůda, která přináší do asambláží strukturu a ovocitou příchuť.
- Sémillon - tato bílá odrůda je královnou v Sauterne, kde je základem likérových sladkých vín. Je velmi produktivní, najdeme ji také v oblasti Graves a Entre-Deux-Mers. Je oblíbena pro svou jemnost a kulatost a velmi dobře ladí v cuvée se Sauvignonem Blanc.
- Sauvignon Blanc - další velká odrůda oblasti Bordeaux. Je mnohem méně produktivní a je vyhledávaná pro svoji strukturu, svěžest a dlouhou dochuť. Dává suchá i sladká bílá vína, která se vyznačují velkou aromatičností a herbálními tóny, které stárnutím získávají na komplexitě. Používá se také do likérových vín.
- Muscadelle - bílá tradiční odrůda, která přináší parfémovou květinovou vůni. Je velmi náchylná na choroby.