Vignobles Garzaro - Crémant Du Prieur, Rosé
Kód: 1-1193Související produkty
Detailní popis produktu
Rodinné vinařství Pierra-Etienna, Jean-Davida a Silvaina Garzaro hospodaří již čtyři generace na 70 hektarech vinic, umístěných podél nízkých vrcholků na jilovito-vápenitých půdách vesnice Baron nedaleko Bordeaux a v oblasti Entre-Deux-Mers mezi řekami Garonne a Dordogne. Dalších zhruba 10 ha je umístěno v nejprestižnějších apelacích této oblasti: Pomerol, Saint Emilion Grand Cru a Saint Emilion. Vyrábějí červená vína, která vznikají pečlivým scelováním tradičních ušlechtilých odrůd oblasti Bordeaux: Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon, s velkým důrazem na zachování tradičních výrobních postupů. Bílá vína jsou šarmantní, ovocitá a jemná, vyráběná z odrůd Sauvignon, Sémillon a Muscadelle. Všechna vína vinařství jsou výjimečné kvality a pravidelně se umísťují na různých národních i mezinárodních soutěžích.
Půvabné růžové šumivé víno z Merlotu a Cabernetu Franc, vyrobené z ručně sbíraných hroznů tradiční šampaňskou metodou. Tento růžový Crémant de Bordeaux má intenzivní růžovou barvu a příjemné ovocné aroma čerstvých jahod, malin, červeného rybízu a máslových croissantů. V chuti je distingované s vyváženou kyselinkou a chutí červeného rybízu, granátových jablek a červených grapefruitů. Víno má středně dlouhý, ovocný závěr. Svůdné šumivé víno pro výjimečné chvíle. Výborně ladí k čokoládovým, krémovým nebo ovocným dezertům nebo k rozličným druhům sýrů.Vhodné k uzeným rybám, čokoládovým nebo ovocným dezertům nebo k rozličným druhům sýrů - vyzkoušejte také s našim receptem na šneky s bylinkami a sýrem.

| Sladkost | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Ovocnost | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Kyselinka | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Svěžest | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Tělo | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Alkohol | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Perlení | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Intenzita | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Komplexita | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Dochuť | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Harmonie | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
| Archivace | do 2027 | |||||

Doplňkové parametry
| Kategorie: | CRÉMANTY A OSTATNÍ ŠUMIVÁ VÍNA |
|---|---|
| Barva & druh: | Růžové šumivé víno |
| Obsah cukru: | Suché |
| ? Způsob zrání: | Tradiční "šampaňská" metoda |
| Apelace: | AOC Crémant de Bordeaux |
| Odrůda: | 80% Merlot, 20% Cabernet Franc |
| Ročník: | směs ročníků |
| Podávání: | Vychlazeno 6-8°C |
| Objem láhve: | 0,75 l |
| Obsah alkoholu: | 12,5% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kdekoliv na světě vyslovíme slovo "Bordeaux", každému se ihned vybaví víno - a ne ledajaké. Bordeaux je symbolem velkých luxusních vín nebo mýtických “châteaux”. Z Bordeaux pocházejí ta nejlepší a nejdražší vína na světě, která lze archivovat i několik desetiletí. Místní vinaři nepřestávají zdokonalovat své techniky a inspirovat ostatní - vždyť do Bordeaux se jezdí učit enologové z celého světa. Domácí odrůdy Cabernet Sauvignon a Merlot dnes patří mezi nejoblíbenější modré odrůdy na světě.
➤ Nabídka vín z Bordeaux v ehopu
➤ Darujte víno z Bordeaux v dárkovém balení

V Bordeaux dnes najdeme více než 6000 “châteaux”. Na etiketách se často setkáme s názvem “Château”, a můžeme se tak mylně domnívat, že se jedná o skutečný zámek, avšak většinou je “Château” pouze obchodní název vinařství, která se nijak neliší od tradičních vinařských domů nebo sklepů. Samozřejmě, opravdová “Châteaux” existují, ale jsou velmi vzácná. V Bordeaux pojem “Château” v podstatě reprezentuje nemovitost, která patří vinaři, který na ní pěstuje a vyrábí svá vína, pojem nemá co dělat s architekturou.
Z historie vinic v Bordeaux
Původ vinic v Bordeaux najdeme již v 1.stol.n.l. s příchodem římských legií do regionu. Vína se brzy stala slavnými - ve 4.stol.n.l. o nich ve svých poémách píše slavný básník Ausone. Opravdový rozkvět však přichází v roce 1152 po svatbě Eleonory Akvitánské s budoucím anglickým králem Henry II - toto datum je považováno za počátek obchodu s vínem mezi Francií a Velkou Británií. Dalším důležitým milníkem v historii Bordeaux je nepochybně příchod holanďanů v 17.století, kteří nakupovali víno pro destilaci. V 18. století se vína začala obchodovat v lahvích, které přispěly k dalšímu rozvoji obchodu, objevují se nové trendy vinifikace a konzervace vín. V roce 1855 spatřila světlo světa slavná klasifikace vín z Bordeaux, která platí dodnes a obsahuje seznam těch nejlepších “châteaux” regionu. Na konci 19. století je v Bordeaux objevil škůdce zvaný Phylloxera, přišly plísně, války, ekonomická krize - všechny tyto události měly negativní vliv na vinařství regionu, který se vzpamatoval ze všech pohrom až v 50.letech 20.století.Klimatické podmínky v Bordeaux
Typické odrůdy oblasti Bordeaux:

Merlot - první zmínky jsou z 18.století z oblasti Saint-Émilion. Je to nejpěstovanější odrůda v Bordeaux, dominuje na pravém břehu řeky Dordogne. Vína z Merlotu jsou kulatá, ovocná, jemná a elegantní.
Cabernet Sauvignon - tato červená odrůda je hvězda regionu, najdeme ji zejména v oblasti Médoc a Graves. Pokud dobře dozraje, dává jemná distingovaná, komplexní vína, oceňovaná pro svoji perzistenci v chuti, pevnou strukturu a velmi dlouhou schopnost archivace. Je vyhledávanou odrůdou pro výrobu cuvée.
Cabernet Franc - další velká odrůda oblasti, pěstovaná vína v podstatě v celé oblasti Bordeaux. Dává vína, která i po 50 letech archivace neztrácejí svoji mladistvou svěžest.
Petit Verdot - historická odrůda, která tvoří součást velkých Cru v Médocu a která přináší barvu, třísloviny a kořenitou příchuť
Malbec (také se nazývá Côt nebo Auxerrois) červená odrůda, která přináší do asambláží strukturu a ovocitou příchuť.
Sémillon - tato bílá odrůda je královnou v Sauterne, kde je základem likérových sladkých vín. Je velmi produktivní, najdeme ji také v oblasti Graves a Entre-Deux-Mers. Je oblíbena pro svou jemnost a kulatost a velmi dobře ladí v cuvée se Sauvignonem Blanc.
Sauvignon Blanc - další velká odrůda oblasti Bordeaux. Je mnohem méně produktivní a je vyhledávaná pro svoji strukturu, svěžest a dlouhou dochuť. Dává suchá i sladká bílá vína, která se vyznačují velkou aromatičností a herbálními tóny, které stárnutím získávají na komplexitě. Používá se také do likérových vín.
Muscadelle - bílá tradiční odrůda, která přináší parfémovou květinovou vůni. Je velmi náchylná na choroby.

