Hedvábné Beaujolais & Trio delikates

Le Bo Bo je červené víno vyrobené ze 100% Gamay s intenzivní granátovou barvou a intenzivní vůní listů a plodů černého rybízu, lesních jahod a borůvek. V chuti je živé, šťavnaté s vyváženou kyselinkou a chutí černého rybízu, borůvkové zavařeniny, fialek a moruší. Víno je vynikajícím doprovodem k dvěma francouzským specialitám - farmářské terině s kousky slaninya cibulkou a sladkému krému z jedlých kaštanů. Dárkové balení zdobí závěsná dekorace ze zátek. 

SADA OBSAHUJE:

1x Terina s kousky uzené slaniny a cibulkou, 180 g
1x Krém z jedlých kaštanů z Archèche - 250 g
1x Závěsná dekorace ze zátek ve tvaru hroznu, červená
1x Papírová krabice v přírodním stylu s dřevitou vlnou 

NÁŠ DÁREK PRO VÁS: 

Dárkovou kazetu Vám za symbolickou 1 Kč zabalíme do dekorativního celofánu s atlasovou stuhou! Stačí si vybrat dekor a barvu podle vlastního přání!
Skladem - doručení do 2 dnů
699 Kč / ks
Kategorie: DÁRKOVÉ SADY VÍN PRO GURMÁNY
JAKO DÁREK: S delikatesami
BARVA & DRUH: Červené
? OBSAH CUKRU: Suché
? VINIFIKACE: Inertní technologie
? TYP BALENÍ: Dárkové víno
Apelace: AOC Mâcon-Pierreclos
Odrůda: 100% Gamay
Ročník: 2017

Přímo v srdci Beujolais najdete Château de Champ-Renard, kde tradice vinohradnictví sahá až do roku 1765. Le Bo Bo je červené víno vyrobené ze 100% Gamay v duchu tradičních vinařských procedur oblasti Beaujolais. Má intenzivní granátovou barvu s fialovými odlesky, ve vůni je ovocné s dominancí plodů a listů černého rybízu, vůní jahod a borůvek. V chuti je živé, šťavnaté s vyváženou kyselinkou a chutí černého rybízu, borůvkové zavařeniny, fialek a moruší. Závěr je středně dlouhý, ovocný. Víno je excelentním společníkem k pokrmům z šunky, párků nebo klobás, ke grilovaným pokrmům zejména z vepřového masa, k sýrům s bílou plísní nebo k pokrmům z rajčat. Výborně doprovodí třeba masová hnízda s jarní cibulkou a rozmarýnem.

Vinifikace: Ruční sklizeň, použití třídících stolů, přímé lisování, fermentace a zrání v nerezových nádržích, zrání na kvasničných kalech s častým promíchavání, lehká filtrace
Teplota podávání:   Mírně vychlazeno 14-16°C
Rating Vivino: zatím nehodnoceno
Obsah alkoholu: 12,5%
Objem láhve: 0,75 l
 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Beaujolais - statistikaPřestože je v Beujolais neboli "v Božolé" povoleno vyrábět bílá nebo růžová vína, s obrovskou převahou dominují červená vína z odrůdy Gamay. Jejich styl je různý - od lehkého, ovocného Beaujolais Nouveau s příchutí ovocných žvýkaček až po plná a komplexní vína, školená v barikových sudech. Nejlepší vína pocházejí ze  severní části oblasti, z tzv. "Cru Beaujolais" - koncentrovaná, plná zralého ovoce a koření.

 

Beaujolais - vinice v zimě

Region Beaujolais se táhne od malebné pahorkatiny v jižní části Burgundska až k údolím a nížinám poblíž Lyonu. Na severu najdeme žulové podloží s pískovými jíly, půda je velmi dobře drenážovaná a žulové podloží vyzařuje teplo, potřebné k dozrávání hroznů - tady Gamay nachází svůj nejlepší výraz, směrem na jih se půda mění ve studený jíl, hrozny dozrávají hůře a vína jsou méně koncentrovaná. 

Typické odrůdy Beaujolais

Gamay je odrůda, která měla v minulosti velmi špatnou reputaci, zejména díky své vysoké produktivitě, která sváděla k výrobě řídkých, málo kvalitních vín. Avšak pokud jsou výnosy kontrolovány, dává charakterní, ovocná vína, která mohou směle soupeřit se svými severními sousedy. V Beaujolais se z ní vyrábí většinou lehké každodenní víno, které je skvělým doprovodem k jednoduchým pokrmů, svačinám, uzeninám - hodí se takřka ke všemu. Jeho typickou vlastnost Francouzi nazývají "gouleyant" tj. že víno samo zlehka klouže do krku. V severní části v oblasti Cru Beaujolais najdeme komplexnější vína, často školená v dubových sudech. 

Pinot Noir najdeme v Beaujolais ve velmi malém množství, spíše v severní části oblasti

Chardonay se Beaujolais pěstuje velmi málo, spíše v severní části, sousedící s Burgundskem a bývá velmi dobré kvality

 

10 Cru Beaujolais

Beaujolais - Moulin a VentPouze 10 vesnic na severu Beaujolais může na své etikety přidat název vesnice, ze které víno pochází, tyto vesnice se nazývají "Cru Beaujolais":

  • Moulin-à-Vent a Morgon - zde se vyrábí strukturovaná, plná vína s velkou koncentrací ovocných složek a vyšší úrovní tříslovin, které umožňují delší zrání těchto vín v dřevěných sudech
  • Brouilly, Fleurie, Chiroubles - zde najdeme lehčí hravá vína s ovocným, často až květinovým aroma fialek
  • Chénas, Côte de Brouilly, Juliénas, Régnié - v těchto Cru jsou vína plnější, ovocitá, často s příchutí skořice nebo hřebíčku

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení