Vážení zákazníci, z provozních důvodů budou Vaše objednávky vyřízeny až v pondělí 5.12. s předpokládaným termínem doručení 6.12.2022. Děkujeme za pochopení

Hedvábné Beaujolais & Trio delikates

Le Bo Bo je červené víno vyrobené ze 100% Gamay s intenzivní granátovou barvou a intenzivní vůní listů a plodů černého rybízu, lesních jahod a borůvek. V chuti je živé, šťavnaté s vyváženou kyselinkou a chutí černého rybízu, borůvkové zavařeniny, fialek a moruší. Víno je vynikajícím doprovodem k třem francouzským specialitám - farmářské terině z vepřového masa, vepřové terině s červeným pepřem a olivami a gurmánské kachní paštice s armagnakem. Skvěle chutnají s čerstvým chlebem.  

SADA OBSAHUJE:

1x Jean Brunet - Farmářská terina z vepřového masa, 90 g
1x Jean Brunet - Farmářská terina s olivami a červeným pepřem, 90 g
1x Jean Brunet - Kachní paštika s armagnakem, 90 g
1x Papírová krabice v přírodním stylu s dřevitou vlnou 

NÁŠ DÁREK PRO VÁS: 

Dárkovou kazetu Vám za symbolickou 1 Kč zabalíme do dekorativního celofánu s atlasovou stuhou! Stačí si vybrat dekor a barvu podle vlastního přání!
Skladem - doručení do 2 dnů
669 Kč / ks
Kategorie: FRANCOUZSKÉ DELIKATESY SE SUCHÝMI ČERVENÝMI VÍNY
? JAKO DÁREK: Víno s delikatesami
? BARVA & DRUH: Červené
? OBSAH CUKRU: Suché
? VINIFIKACE: Inertní technologie
? TYP BALENÍ: Dárkové víno
Apelace: AOC Beaujolais
Odrůda: 100% Gamay
Ročník: 2017

Přímo v srdci Beujolais najdete Château de Champ-Renard, kde tradice vinohradnictví sahá až do roku 1765. Le Bo Bo je červené víno vyrobené ze 100% Gamay v duchu tradičních vinařských procedur oblasti Beaujolais. Má intenzivní granátovou barvu s fialovými odlesky, ve vůni je ovocné s dominancí plodů a listů černého rybízu, vůní jahod a borůvek. V chuti je živé, šťavnaté s vyváženou kyselinkou a chutí černého rybízu, borůvkové zavařeniny, fialek a moruší. Závěr je středně dlouhý, ovocný. Víno je excelentním společníkem k pokrmům z šunky, párků nebo klobás, ke grilovaným pokrmům zejména z vepřového masa, k sýrům s bílou plísní nebo k pokrmům z rajčat. Výborně doprovodí třeba masová hnízda s jarní cibulkou a rozmarýnem.

Vinifikace: Ruční sklizeň, použití třídících stolů, přímé lisování, fermentace a zrání v nerezových nádržích, zrání na kvasničných kalech s častým promíchavání, lehká filtrace
Teplota podávání:   Mírně vychlazeno 14-16°C
Rating Vivino: zatím nehodnoceno
Obsah alkoholu: 12,5%
Objem láhve: 0,75 l
 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Beaujolais - statistikaPřestože je v Beujolais neboli "v Božolé" povoleno vyrábět bílá nebo růžová vína, s obrovskou převahou dominují červená vína z odrůdy Gamay. Jejich styl je různý - od lehkého, ovocného Beaujolais Nouveau s příchutí ovocných žvýkaček až po plná a komplexní vína, školená v barikových sudech. Nejlepší vína pocházejí ze  severní části oblasti, z tzv. "Cru Beaujolais" - koncentrovaná, plná zralého ovoce a koření.

 

Beaujolais - vinice v zimě

Region Beaujolais se táhne od malebné pahorkatiny v jižní části Burgundska až k údolím a nížinám poblíž Lyonu. Na severu najdeme žulové podloží s pískovými jíly, půda je velmi dobře drenážovaná a žulové podloží vyzařuje teplo, potřebné k dozrávání hroznů - tady Gamay nachází svůj nejlepší výraz, směrem na jih se půda mění ve studený jíl, hrozny dozrávají hůře a vína jsou méně koncentrovaná. 

Typické odrůdy Beaujolais

Gamay je odrůda, která měla v minulosti velmi špatnou reputaci, zejména díky své vysoké produktivitě, která sváděla k výrobě řídkých, málo kvalitních vín. Avšak pokud jsou výnosy kontrolovány, dává charakterní, ovocná vína, která mohou směle soupeřit se svými severními sousedy. V Beaujolais se z ní vyrábí většinou lehké každodenní víno, které je skvělým doprovodem k jednoduchým pokrmů, svačinám, uzeninám - hodí se takřka ke všemu. Jeho typickou vlastnost Francouzi nazývají "gouleyant" tj. že víno samo zlehka klouže do krku. V severní části v oblasti Cru Beaujolais najdeme komplexnější vína, často školená v dubových sudech. 

Pinot Noir najdeme v Beaujolais ve velmi malém množství, spíše v severní části oblasti

Chardonay se Beaujolais pěstuje velmi málo, spíše v severní části, sousedící s Burgundskem a bývá velmi dobré kvality

 

10 Cru Beaujolais

Beaujolais - Moulin a VentPouze 10 vesnic na severu Beaujolais může na své etikety přidat název vesnice, ze které víno pochází, tyto vesnice se nazývají "Cru Beaujolais":

  • Moulin-à-Vent a Morgon - zde se vyrábí strukturovaná, plná vína s velkou koncentrací ovocných složek a vyšší úrovní tříslovin, které umožňují delší zrání těchto vín v dřevěných sudech
  • Brouilly, Fleurie, Chiroubles - zde najdeme lehčí hravá vína s ovocným, často až květinovým aroma fialek
  • Chénas, Côte de Brouilly, Juliénas, Régnié - v těchto Cru jsou vína plnější, ovocitá, často s příchutí skořice nebo hřebíčku