Château du Bois de l'Eglise - Haut-Médoc, Rouge
Kód: 4418Související produkty
Detailní popis produktu
Téměř dvě století jsou viničné tratě zvané Coudot ve vesnici Cussac Fort Médoc známé pro svá vynikající červená vína - první desítka z nich je zmiňována v prvních písemných záznamech již v roce 1850. Vášnivý vinař Joël Blanchard je pokračovatelem rodinné tradice - jeho zásadní prioritou je investice do kvality a díky tomu vína z Château de Coudot získávají pravidelně medaile a různá ocenění. Dnes se rodinné vinice rozkládají na 11,25 hektarech a produkují 40 000 lahví kvalitního vína, většinou pod značkou Cru Artisan, kterou Joël pravidelně obhajuje.
Sametové cuvée, vyrobené z odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot. Ve vůni je plné zralých černých plodů, černého rybízu, ostružin a povidel. Chuť je plná, s kulatými tříslovinkami a chutí černých třešní, moruší, tabáku a višní v čokoládě. Závěr je delší s tóny povidel a jalovce. Elegantní víno z nejlepších vinic v Bordeaux - výborně se hodí ke grilovaným specialitám, pokrmům z hovězího masa, pizze nebo grilované zelenině. Výborně se hodí k výrazným pokrmům z hovězího masa - steakům, gulášům nebo grilovaným specialitám. Výborně doplní také pikantní zeleninové pokrmy na bázi rajčat. Vyzkoušejte s našim receptem na tradiční francouzskou specialitu Hachis Parmentier.
Vinifikace: Ruční a mechanizovaná sklizeň, pěstováno a vyrobeno podle tradičních vinařských postupů, fermentace a zrání v nerezových nádržích s termoregulací, malolaktické kvašení, velmi jemná filtrace, korková zátka

Sladkost | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Ovocnost | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Kyselinka | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Svěžest | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Tříslovinky | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Tělo | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Alkohol | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Intenzita | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Komplexita | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Dochuť | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Harmonie | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | ◉ | |
Archivace | do 2027 |

Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ VÍNA Z FRANCIE |
---|---|
Barva & druh: | Červené tiché víno |
Obsah cukru: | Suché |
? Způsob zrání: | Inertní technologie |
Apelace: | AOC Haut-Médoc |
Odrůda: | 40% Cabernet Sauvignon, 60% Merlot |
Ročník: | 2018 |
Podávání: | Mírně vychlazeno 16-18°C |
Objem láhve: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 13,5% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kdekoliv na světě vyslovíme slovo "Bordeaux", každému se ihned vybaví víno - a ne ledajaké. Bordeaux je symbolem velkých luxusních vín nebo mýtických “châteaux”. Z Bordeaux pocházejí ta nejlepší a nejdražší vína na světě, která lze archivovat i několik desetiletí. Místní vinaři nepřestávají zdokonalovat své techniky a inspirovat ostatní - vždyť do Bordeaux se jezdí učit enologové z celého světa. Domácí odrůdy Cabernet Sauvignon a Merlot dnes patří mezi nejoblíbenější modré odrůdy na světě.
➤ Nabídka vín z Bordeaux v ehopu
➤ Darujte víno z Bordeaux v dárkovém balení
V Bordeaux dnes najdeme více než 6000 “châteaux”. Na etiketách se často setkáme s názvem “Château”, a můžeme se tak mylně domnívat, že se jedná o skutečný zámek, avšak většinou je “Château” pouze obchodní název vinařství, která se nijak neliší od tradičních vinařských domů nebo sklepů. Samozřejmě, opravdová “Châteaux” existují, ale jsou velmi vzácná. V Bordeaux pojem “Château” v podstatě reprezentuje nemovitost, která patří vinaři, který na ní pěstuje a vyrábí svá vína, pojem nemá co dělat s architekturou.
Z historie vinic v Bordeaux

Klimatické podmínky v Bordeaux
Typické odrůdy oblasti Bordeaux:
Merlot - první zmínky jsou z 18.století z oblasti Saint-Émilion. Je to nejpěstovanější odrůda v Bordeaux, dominuje na pravém břehu řeky Dordogne. Vína z Merlotu jsou kulatá, ovocná, jemná a elegantní.
Cabernet Sauvignon - tato červená odrůda je hvězda regionu, najdeme ji zejména v oblasti Médoc a Graves. Pokud dobře dozraje, dává jemná distingovaná, komplexní vína, oceňovaná pro svoji perzistenci v chuti, pevnou strukturu a velmi dlouhou schopnost archivace. Je vyhledávanou odrůdou pro výrobu cuvée.
Cabernet Franc - další velká odrůda oblasti, pěstovaná vína v podstatě v celé oblasti Bordeaux. Dává vína, která i po 50 letech archivace neztrácejí svoji mladistvou svěžest.
Petit Verdot - historická odrůda, která tvoří součást velkých Cru v Médocu a která přináší barvu, třísloviny a kořenitou příchuť
Malbec (také se nazývá Côt nebo Auxerrois) červená odrůda, která přináší do asambláží strukturu a ovocitou příchuť.
Sémillon - tato bílá odrůda je královnou v Sauterne, kde je základem likérových sladkých vín. Je velmi produktivní, najdeme ji také v oblasti Graves a Entre-Deux-Mers. Je oblíbena pro svou jemnost a kulatost a velmi dobře ladí v cuvée se Sauvignonem Blanc.
Sauvignon Blanc - další velká odrůda oblasti Bordeaux. Je mnohem méně produktivní a je vyhledávaná pro svoji strukturu, svěžest a dlouhou dochuť. Dává suchá i sladká bílá vína, která se vyznačují velkou aromatičností a herbálními tóny, které stárnutím získávají na komplexitě. Používá se také do likérových vín.
Muscadelle - bílá tradiční odrůda, která přináší parfémovou květinovou vůni. Je velmi náchylná na choroby.