Exkluzivní červené Bordeaux & Trio delikates

Medailové červené cuvée ze slavné oblasti Haut-Médoc. Víno má velmi dobrou strukturu, příjemné, měkké třísloviny a komplexní aroma zralých višní, konfitovaných borůvek, lékořice a tabáku. Víno bylo sceleno z tradičních odrůd oblasti a zrálo 18 měsíců v malých barikových sudech, které mu dodaly šarm, majestátnost a eleganci. Jeho vznešenost doplní trio tradičních francouzských delikates, bez umělých barviv a konzervantů: pikantní vepřová terina, delikátní králičí paštika se sušenými švestkami a delikátní kachní terina s armagnakem. Luxusní dárek, který zaručeně potěší.

SADA OBSAHUJE:

1x Venkovská terina s pikantní papričkou Espelette, 90 g 
1x Králičí paštika se sušenými švestkami, 90 g
1x Kachní terina s armagnakem, 90 g
1x Papírová krabice v přírodním stylu s dřevitou vlnou 
 

NAŠE SLUŽBY PRO VÁS:

    Dárkový celofán za 1 Kč
    Dárkový papír
    Luxusní dekorace
    Kartičky s blahopřáním
   Úpravy dárků na přání 

VÍCE INFORMACÍ:

   Více o regionu Bordeaux
    Mapa Bordeaux 
    9 důvodů proč WiNAM.CZ
    Bezpečná přeprava
    Zeptejte se nás

 

 

 

 

 

 

                                                                                        

Skladem
779 Kč / ks
Kategorie: ČERVENÁ VÍNA & DELIKATESY
? Typ balení: Dárkové víno
? Druh dárku: Víno s delikatesami
? Barva & druh: Červené
? Obsah cukru: Suché
? Vinifikace: Barrique (225 l)
Apelace: AOC Haut-Médoc
Odrůdy: 5% Cabernet franc, 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot
Ročník: 2015

Medailové červené cuvée ze slavné oblasti Haut-Médoc, z nejlepších parcel vinařství Château de Coudot v Bordeaux, klasifikované jako "Cru Artisan"Víno má velmi dobrou strukturu, příjemné, měkké třísloviny a komplexní aroma zralých višní, konfitovaných borůvek, lékořice a tabáku. Víno bylo vyrobeno scelením tradičních odrůd oblasti - Cabernetu Sauvignon, Cabernetu Franc a Merlotu a zrálo 18 měsíců v malých barikových sudech, které mu dodaly šarm a eleganci - ovocné vůně doprování příjemný barikový buket cedru, toastu, hřebíčku a karmadomu. Závěr je velmi dlouhý, s kořenitými a marmeládovými tóny. Doporučujeme servírovat se svátečními pokrmy z hovězího masa nebo zvěřiny, kachních nebo krůtích specialit. Vyzkoušejte s našim receptem na tradiční francouzskou specialitu Hachis Parmentier.

Vinifikace: Ruční a mechanizovaná sklizeň, pěstováno a vyrobeno podle tradičních vinařských postupů, fermentace v nerezových nádržích s termoregulací, zrání v barikových sudech, malolaktické kvašení, velmi jemná filtrace, korková zátka
Teplota podávání:   Mírně vychlazeno 18-20°C
Medaile:
  ✓ Zlatá medaile z Concours Internation du Lyon
  ✓ Zlatá medaile z Challenge international du vin 
  ✓ Stříbrná medaile zConcours des vins des vignerons indépendants
Obsah alkoholu: 13,5%
Objem láhve: 0,75 l
 

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JS Avatar autora | 19.9.2021
Byla jsem velmi spokojena. Výborný výrovek, vřele doporučuji. Velmi krásně zabaleno. Děkuji.

Bordeaux - statistika viniceKdekoliv na světě vyslovíme slovo "Bordeaux", každému se ihned vybaví víno - a ne ledajaké. Bordeaux je symbolem velkých luxusních vín nebo mýtických “châteaux”. Z Bordeaux pocházejí ta nejlepší a nejdražší vína na světě, která lze archivovat i několik desetiletí. Místní vinaři nepřestávají zdokonalovat své techniky a inspirovat ostatní - vždyť do Bordeaux se jezdí učit enologové z celého světa. Domácí odrůdy Cabernet Sauvignon a Merlot dnes patří mezi nejoblíbenější modré odrůdy na světě.

 

Bordeaux vinice v zimě

V Bordeaux dnes najdeme více než 6000 “châteaux”. Na etiketách se často setkáme s názvem “Château”, a můžeme se tak mylně domnívat, že se jedná o skutečný zámek, avšak většinou je “Château” pouze obchodní název vinařství, která se nijak neliší od tradičních vinařských domů nebo sklepů. Samozřejmě, opravdová “Châteaux” existují, ale jsou velmi vzácná. V Bordeaux pojem “Château” v podstatě reprezentuje nemovitost, která patří vinaři, který na ní pěstuje a vyrábí svá vína, pojem nemá co dělat s architekturou.

Z historie vinic v Bordeaux

Ve sklepě - kvevriPůvod vinic v Bordeaux najdeme již v 1.stol.n.l. s příchodem římských legií do regionu. Vína se brzy stala slavnými - ve 4.stol.n.l. o nich ve svých poémách píše slavný básník Ausone. Opravdový rozkvět však přichází v roce 1152 po svatbě Eleonory Akvitánské s budoucím anglickým králem Henry II - toto datum je považováno za počátek obchodu s vínem mezi Francií a Velkou Británií. Dalším důležitým milníkem v historii Bordeaux je nepochybně příchod holanďanů v 17.století, kteří nakupovali víno pro destilaci. V 18. století se vína začala obchodovat v lahvích, které přispěly k dalšímu rozvoji obchodu, objevují se nové trendy vinifikace a konzervace vín. V roce 1855 spatřila světlo světa slavná klasifikace vín z Bordeaux, která platí dodnes a obsahuje seznam těch nejlepších “châteaux” regionu. Na konci 19. století je v Bordeaux objevil škůdce zvaný Phylloxera, přišly plísně, války, ekonomická krize  - všechny tyto události měly negativní vliv na vinařství regionu, který se vzpamatoval ze všech pohrom až v 50.letech 20.století.

Klimatické podmínky v Bordeaux

Klima je výrazně ovlivněno nedalekým oceánem. Silné a studené větry z oceánu narážení na lesní porost Landes a regulují teplotu ve vnitrozemí. Blízkost oceánu má velký vliv - přináší teplé a vlhké zimy, brzká jara, ale také mrazy a kroupy. Léta jsou teplá a suchá, podzimy slunečné s tvorbou ranních mlh, které přispívají k tvorbě ušlechtilé plísně Botrytis cinerea.  

Typické odrůdy oblasti Bordeaux:

  • Merlot - první zmínky jsou z 18.století z oblasti Saint-Émilion. Je to nejpěstovanější odrůda v Bordeaux, dominuje na pravém břehu řeky Dordogne. Vína z Merlotu jsou kulatá, ovocná, jemná a elegantní. Vinný sklep
  • Cabernet Sauvignon - tato červená odrůda je hvězda regionu, najdeme ji zejména v oblasti Médoc a Graves. Pokud dobře dozraje, dává jemná distingovaná, komplexní vína, oceňovaná pro svoji perzistenci v chuti, pevnou strukturu a velmi dlouhou schopnost archivace. Je vyhledávanou odrůdou pro výrobu cuvée. 
  • Cabernet Franc - další velká odrůda oblasti, pěstovaná vína v podstatě v celé oblasti Bordeaux. Dává vína, která i po 50 letech archivace neztrácejí svoji mladistvou svěžest. 
  • Petit Verdot - historická odrůda, která tvoří součást velkých Cru v Médocu a která přináší barvu, třísloviny a kořenitou příchuť
  • Malbec (také se nazývá Côt nebo Auxerrois) červená odrůda, která přináší do asambláží strukturu a ovocitou příchuť.
  • Sémillon - tato bílá odrůda je královnou v Sauterne, kde je základem likérových sladkých vín. Je velmi produktivní, najdeme ji také v oblasti Graves a Entre-Deux-Mers. Je oblíbena pro svou jemnost a kulatost a velmi dobře ladí v cuvée se Sauvignonem Blanc.
  • Sauvignon Blanc - další velká odrůda oblasti Bordeaux. Je mnohem méně produktivní a je vyhledávaná pro svoji strukturu, svěžest a dlouhou dochuť. Dává suchá i sladká bílá vína, která se vyznačují velkou aromatičností a herbálními tóny, které stárnutím získávají na komplexitě. Používá se také do likérových vín.
  • Muscadelle - bílá tradiční odrůda, která přináší parfémovou květinovou vůni. Je velmi náchylná na choroby.