Trio noblesních Grand Cru ze Saint Emilionu
Kód: 3729Související produkty
Detailní popis produktu
Široké charakterní cuvée z nejlepších vinic Grand Cru ve vyhlášené vinařské oblasti Saint-Émilion v Bordeaux, vyrobené scelením odrůd Cabernet Franc a Merlot. Víno pochází z vynikajícího ročníku, který dopřál hroznům mnoho slunečních paprsků - dokonalá zralost hroznů se projevuje v kulaté, sladce ovocné chuti. Víno bylo zušlechťováno v barikových sudech, které mu dodaly bohatost aromat a komplexitu. Vůně je intenzivní, ovocná s tóny ostružin, višní, borůvkové marmelády, sušených švestek, hřebíčku, zázvoru a vanilky. Chuť je krémová se strukturovaným plným tělem a komplexním buketem zralých ostružin, tabáku, lanýžů, vlašských ořechů, čokolády a nafty. Dochuť je dlouhá, příjemná s kořenitým závěrem. Výborně doprovodí sofistikované pokrmy z hovězího masa, grilované pokrmy, pikantní tepelné úpravy zeleniny nebo třeba čokoládové dezerty. Vyzkoušejte také s našim receptem na francouzskou klasiku Hachis Parmentier.
Vinifikace: Pěstováno dle zásad integrovaného zemědělství, mechanizovaná sklizeň, malolaktické kvašení, fermentace v nerezových nádobách s termoregulací, zrání v barikových sudech, klasická vinifikace, scelování, tradiční korková zátka
Teplota podávání: ⍰ Mírně vychlazeno 18-20°C
Obsah alkoholu: 14%
Objem láhve: 0,75 l
Noblesní červené cuvée z prestižních jílovito-písčitých půd apelace Saint-Emilion Grand Cru z vinařství Vignobles Garzaro je vyrobeno z 90% Merlotu a 10% Cabernetu Franc. Hrozny pochází z 60-letých vinic, byly ručně tříděny a víno bylo vinifikováno podle starých receptur bez přidaného oxidu siřičitého. Víno bylo zušlechťováno 14 měsíců v nových barikových sudech z francouzského dubu. Víno má temnou barvu s fialovými odlesky, velmi bohaté, komplexní aroma černých třešní, ostružin, hřebíčku a grilovaných mandlí. V chuti je robustní, výrazné, s tóny zralých borůvek, švestek, čokolády a kůže. Dochuť je dlouhá, plná marmeládových a barikových tónů. Vznešené cuvée, které se hodí k rafinovaným zvěřinovým specialitám, pokrmům z hovězího masa nebo čokoládovým dezertům. Skvěle bude ladit s tradičním francouzským pokrmem Hachis Parmentier.
Vinifikace: Jílovo-písčité půdy, ruční a mechanizovaná sklizeň, fermentace po dobu 3 týdnů v barikových sudech, zrání 14 měsíců v nových barikových sudech, malolaktické kvašení, scelování
Teplota podávání: ⍰ Mírně vychlazeno 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%
Objem láhve: 0,75 l
Vznešené krémové cuvée z nejlepších vinic Grand Cru ve vyhlášené vinařské oblasti Saint-Émilion v Bordeaux, vyrobené z 90% Cabernetu Franc a 10% Merlotu. Víno bylo zušlechťováno v nových barikových sudech, kde získalo na plnosti, bohatosti a komplexitě. Ve vůni je intenzivní, s převládajícím aroma zralých višní, švestek, povidel, hřebíčku, jalovce a toastu. V chuti je krémové s elegantními sametovými tříslovinkami, strukturovaným plným tělem a komplexním buketem zralých třešní, višní v čokoládě, hřebíčku a toastu. Dochuť je dlouhá, příjemná s kořenitým závěrem. Vyzrálé, kulaté tříslovinky a strukturované tělo z něj tvoří ideálního společníka ke grilovaným pokrmům, výrazným úpravám masa nebo zrajícím sýrům.Vyzkoušejte také náš recept na králíka na jalovci a červeném víně.
Vinifikace: Ruční a mechanizovaná sklizeň, fermentace a zrání v nerezových nádržích s termoregulací, zrání v barikových sudech, malolaktické kvašení
Teplota podávání: ⍰ Mírně vychlazeno 18-20°C
Obsah alkoholu: 13,5%
Objem láhve: 0,75 l
Doplňkové parametry
Kategorie: | DÁRKOVÉ SADY VÍN |
---|---|
Barva & druh: | Červené |
Obsah cukru: | Suché |
? Způsob zrání: | Barrique (225 až 228 l) |
? Druh dárku: | Dřevěné kazety s víny |
Apelace: | AOC Saint-Emilion Grand Cru |
Odrůdy: | Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení