ŠARMANTNÍ TRIO BUBLINEK Z FRANCIE
Kód: 5809Související produkty
Detailní popis produktu
Rodinné vinařství Lebas hospodaří na svých vinicích v oblasti Loiry s vášní již od roku 1789. Nabízí víno z méně známé bílé odrůdy Melon de Bourgogne, nazývané také Muscadet, která je pro západní oblast údolí Loiry typická. Víno je osvěžující, jemně perlivé s vůní květů akátu, limetky, zralých hrušek, lipového květu a chlebové střídky. V chuti je příjemně hořké, grapefruitové, s tóny zelených mandlí, žlutých jablek a manga. Díky vyšší dozáži cukru potěží zejména milovníky polosuchých vín. Ideální společník k různým dezertům - čokoládovým, ovocným nebo krémovým. Výborně ladí s tradičním jablkovým obráceným koláčem - Tarte Tatin
Vinifikace: Ruční a mechanizovaná sklizeň, úplné odzrnění, použitý vybraných kvasinek, časté míchání kalů, zrání na kalech
Teplota podávání: ⍰ Dobře vychlazeno 8-10°C, spíše snese chvíli v mrazničce než vyšší teplotu
Obsah alkoholu: 12%
Objem láhve: 0,75 l
Historie usedlosti Château Saint-Estève v oblasti Corbières v Languedocu je velmi bohatá - její vinařská tradice sahá až do 18.století k řádu cisterciánů. Na zdejších oblázkových půdách výborně dozrávají hrozny tradičních odrůd regionu - také toto energické šumivé rosé s podtitulem "Envolée Perlée" neboli "perlivý úlet" bylo vyrobeno z odrůd Grenache Noir, Syrah a Cinsault v kategorii Brut. Jeho výroba pro pro probíhala v nerezových kádích pro zvýraznění ovocných složek vína. Má zářivou růžovou barvu, ve vůni dominují tóny červeného rybízu, granátových jablek, malin a vanilkových rohlíčků. V chuti je svěží, harmonické a jemnými bublinkami na patře a s tóny čerstvých jahod, melounu a ibišku. Závěr je plný, dlouhý, s tóny čerstvého ovoce. drobného, ovoce. Něžné šumivé rosé s vyváženým podílem kyselin a cukru, které nejlépe poslouží jako aperitiv, doprovodí oslavu Vašich výročí, lehké zeleninové pokrmy nebo ovocné dezerty. Vyzkoušejte také náš recept na obrácený jablkový koláč "Tarte Tatin".
Vinifikace: Pěstováno dle zásad integrovaného zemědělství, ruční a mechanizovaná sklizeň, přímé lisování, fermentace za nízkých teplot v nerezových nádržích, korková zátka
Teplota podávání: ⍰ Vychlazeno 8-10°C
Obsah alkoholu: 13,5%
Objem láhve: 0,75 l
Clairette de Die je šumivá specialita z výše položených vinic, obklopujících řeku Drôme v severovýchodní části údolí řeky Rhôny, která se již po staletí vyrábí stále stejnou metodou, zvanou "Méthode dioise ancéstrale". Vznikají tak unikátní, výrazně aromatická a ovocitá šumivá vína s nízkým obsahem alkoholu a lahodným zbytkovým cukrem - toto medailemi ověnčené víno je toho důkazem. Ve vůni najdeme intenzivní tóny liči, růží, muškátu a červeného grapefruitu, chuť je lahodně sladká s příjemným perlením, citrusovými a exotickými tóny. Závěr je delší s ovocnými tóny grepu a broskví. Výborně doprovodí ovocné, čokoládové nebo krémové dezerty, hodí se také k celé řadě sýrů. Dokonalý soulad tvoří s klasickým francouzským dezertem "Babou" s rumem.
Vinifikace: Přírodní kvasinky, původní receptura výroby - zahájení kvašení vína v nerezových kádích, přerušení kvašení, lahvování a druhá fermentace v láhvi.
Ocenění a medaile:
▻ Concours des vins des vignerons indépendants 2020 : zlatá medaile
▻ Concours International de Lyon 2020 : bronzová medaile
▻ Concours des grands vins de France de Mâcon 2021 : stříbrná medaile
▻ Wine Enthusiast 2020 : 88/100
▻ Concours des grands vins de France de Mâcon 2022 : bronzová medaile
▻ La revue des vins de France 2022 : 88 points
Teplota podávání: ⍰ Dobře vychlazeno 6-8°C, spíše snese chvíli v mrazničce než vyšší teplotu
Obsah alkoholu: 8%
Objem láhve: 0,75 l
Ostatní zákazníci navštívili také tyto stránky:
|
|||
Doplňkové parametry
Kategorie: | BALÍČKY S RŮŽOVÝMI, ŠUMIVÝMI A (POLO)SLADKÝMI VÍNY |
---|---|
? Barva & druh: | Šumivé |
? Obsah cukru: | Suché, Polosuché |
? Vinifikace: | Inertní technologie |
Apelace: | AOC AOC Clairette de Die, AOC Corbières, IGP Val de Loire |
Odrůdy: | Melon de Bourgogne, Gewurztraminer, Grenache noir, Syrah, Cinsault, Muscat Blanc, Clairette Blanche |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení