TRIO FRANCOUZSKÝCH CRÉMANTŮ

Trio francouzských šumivých vín v růžové barvě potěší elegantními ovocnými tóny, vůní exotického ovoce a sladkých croissantů. V balíčku najdete 2 růžové Crémanty z Alsaska, vyrobené tradiční šampaňskou metodou z odrůdy Pinot Noir a francouzskou specialitu - Clairette de Die, vyráběnou původní metodou "Méthode dioise ancéstrale", díky které vznikají unikátní, výrazně aromatická šumivá vína s nízkým obsahem alkoholu a zbytkovým cukrem. Nechte se zlákat a vychutnejte si šumivou poému v barvě rosé!

OBSAH BALÍČKU:

 
Skladem - doručení do 2 dnů
1 107 Kč –7 % 1 029 Kč / ks
Kategorie: VÝHODNÉ DEGUSTAČNÍ BALÍČKY
BARVA & DRUH: Šumivé
? OBSAH CUKRU: Suché, Polosuché
? VINIFIKACE: Inertní technologie
? TYP BALENÍ: Výhodná sada
trio sumivy rose
PRO RADOST
1 107 Kč –7 %
Velmi oblíbené šumivé víno z Alsaska, suchý růžový Crémant d'Alsace z vinařství Domaine Anstotz et Fils, které již léta hospodaří s certifikátem biologického zemědělství. Toto příjemně svěží a ovocné jemně perlivé víno bylo vyrobeno tradiční šampaňskou metodou ze 100% Pinotu Noir, který dává vínu strukturované tělo a příjemnou ovocnou chuť lesních jahod, malin, broskví a červených grapefruitů. V závěru je delší, s lehce nahořklými grapefruitovými tóny. Hodí se výborně jako aperitiv, k zeleninovým salátům, pokrmům z rajčat a těstovin nebo k ovocným dezertům. Dokonale ladí také se šneky z listového těsta, se sýrem a bylinkami.
 
Tradiční alsaský Crémant d'Alsace - tentokrát v barvě rosé z vinařství Michela Moellingera v samém srdci alsaských vinic nedaleko Colmaru. Příjemně ovocnou vůni jahod a nektarinek a harmonickou chuť červeného grapefruitu, máslových sušenek a bílé čokoládydoprovází výrazné perlení a středně dlouhý závěr s citrusovými a limetkovými tóny. Toto lahodné šumivé víno bylo vyrobeno ze 100% Pinotu Noir. Je skvělým společníkem pro chvíle s přáteli nebo skvěle doplní každé menu, včetně dezertů. Dokonale ladí s tradičním francouzským jablečným koláčem "Tarte Tatin"
 
Clairette de Die je šumivá specialita z výše položených vinic, obklopujících řeku Drôme v severovýchodní části údolí řeky Rhôny, která se již po staletí vyrábí stále stejnou metodou, zvanou "Méthode dioise ancéstrale". Vznikají tak unikátní, výrazně aromatická a ovocitá šumivá vína s nízkým obsahem alkoholu a lahodným zbytkovým cukrem - toto medailemi ověnčené víno s podtitulem "Divine Rosée" je toho důkazem. Ve vůni najdeme intenzivní tóny exotického ovoce, červených růží, ibišku, červených grapefruitů a melounu, chuť je lahodně sladká s příjemným perlením, citrusovými a exotickými tóny. Závěr je delší s ovocnými tóny grepu a malin. Výborně doprovodí ovocné, čokoládové nebo krémové dezerty, hodí se také k celé řadě sýrů. Dokonalý soulad tvoří s klasickým francouzským dezertem "Babou" s rumem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: