BARIKOVÁ VÍNA & DELIKATESY
Bariková vína je počeštěný název vín, která zrají v dubových sudech. Ve Francii jsou vesměs používány dubové soudky, vyrobené ze staletých dubů, speciálně pěstovaných pro vinaře ve francouzských lesích.
Víno získává zráním v dubovém sudu na komplexitě - intenzita a příchuť dřeva se řídí stupněm vypálení nebo tím, zda bylo víno školeno v nových či použitých sudech a samozřejmě jak dlouhou dobu v sudu strávilo. Výroba dubových sudů je relativně drahá, proto i vína, školená v sudech jsou vždy dražší, než jejich kolegové, kteří strávili své dozrávání v nerezových nebo betonových nádržích.
Bariková vína jsou vynikajícím partnerem k vyhlášeným francouzským delikatesám - nabízíme vína v doprovodu tradičních masových či zvěřinových terin, pochoutek z husích jater "foie gras", paštik z kachního, račího nebo šnečího masa... Nabídka je opravdu široká, vyberte si podle svého gusta!
Nezapomeňte k Vašemu dárku přidat kartičku s osobním blahopřáním!

Majestátní cuvée z nejlepších vinic v Bordeaux, vyrobené z odrůd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot. Má...