PIZZA, TĚSTOVINY
Pizza a pokrmy z těstovin - tady je potřeba myslet spíše na přísady, omáčku, nebo náplň - ty je potřeba sladit s vínem. Smetanové omáčky volají po plných bílých vínech, rajčatové omáčky po vínech, které si poradí s rajčaty. Masovým náplním budou vyhovovat středně plná červená vína z Bordeaux, údolí Rhôny nebo Languedocu. Podívejte se na naše další tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.

Clairet se vyrábí podle starých vinařských metod již od středověku, kdy byl s velkým úspěchem dovážen do Anglie. Toto...

Bohaté harmonické cuvée z odrůd Grenache a Syrah z oblíbené apelace Minervois v Languedocu. Syrah dodává vínu jemnost...

Bohaté, harmonické cuvée z Languedocu z vyšších poloh v oblasti Saint-Chinian. Ve víně se snoubí hebkost Merlotu...

Toto rustikální cuvée bylo vyrobeno podle tradičních rodinných postupů - má intenzivní granátovou barvu s komplexním...

Lehký alsaský Pinot Noir, vyrobený z ručně sbíraných hroznů, který zrál po dobu několika měsíců v alsaském...

Svůdné, šarmantní šampaňské Blanc de Blanc, vyrobené ze 100% Chardonnay z vinařství pana Michela Marcoulta z...

Příjemně svěží alsaské sylvánské z jednoho z nejlepších družstevních sklepů v Alsasku Cave de Pfaffenheim nabízí...

Tento osvěžující perlivý Crémant d'Alsace byl vyroben scelením 70% Pinotu Blanc, díky kterému...

Příjemný perlivý Crémant d'Alsace v barvě rosé byl vyroben ze 100% Pinotu Noir. Potěší delikátním...

Alsaský Crémant z vinařství Domaine Anstotz et Fils, vyrobený netradičně z odrůdy Chardonnay. Byl vyroben...

Malý experiment z vinařství Domaine Anstotz et Fils - víno bylo vyrobeno z odrůdy Gewurztraminer a bylo...

Elegantní alsaský Pinot Gris z BIO vinařství s komplexní směsicí chutí a vůní - převládají ovocné vůně broskví,...

Energický alsaský Pinot Noir z BIO vinařství rubínové barvy, s vůní červeného a černého rybízu, malin, červených...

Povedený experiment z biodynamického vinařství pana Bechtolda - toto příjemně ovocné rosé bylo vyrobeno jemnou...