PIZZA, TĚSTOVINY
Pizza a pokrmy z těstovin - tady je potřeba myslet spíše na přísady, omáčku, nebo náplň - ty je potřeba sladit s vínem. Smetanové omáčky volají po plných bílých vínech, rajčatové omáčky po vínech, které si poradí s rajčaty. Masovým náplním budou vyhovovat středně plná červená vína z Bordeaux, údolí Rhôny nebo Languedocu. Podívejte se na naše další tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.

Živé, svěží růžové šampaňské z BIO vinařství pana Daniela Moreau v údolí řeky Marny. Delikátní, ženské, svůdné rosé...

Velmi oblíbené šumivé víno z Alsaska, proslulý Crémant d'Alsace z vinařství Domaine Anstotz et Fils, které již léta...

Sympatické alsaské Sylvánské z BIO vinařství nedaleko Strasbourgu se svěží vůní květů černého bezu, mandarinek,...

Méně známá burgundská odrůda Aligoté si zaslouží pozornost díky svému intenzivnímu, okouzlujícímu aroma bílých...

Domaine de Magallane hospodaří na 25 ha asi 20 km od Avignonu a pěstuje tradiční rhônské odrůdy - tato novinka...

Vinařství Le Renard z jižní Rhôny se může pochlubit dlouhou vinařskou tradicí - první zmínky najdeme již v...

Tradiční alsaský Crémant d'Alsace - tentokrát v barvě rosé z vinařství Michela Moellingera v samém srdci...

Šumivý alsaský Crémant, vyrobený tradiční šampaňskou metodou z vinařství Michela Moellingera v samém srdci alsaských...

Lehký alsaský Pinot Noir potěší zejména vášnivé objevovatele. Víno bylo vyrobeno z ručně sbíraných hroznů a zrálo po...

Rodinné vinařství Lebas hospodaří na svých vinicích v oblasti Loiry s vášní již od roku 1789. Nabízí víno z méně...

Vinařství Château Vignol vlastní vinice ve vyhlášených oblastech Bordeaux a pěstuje tradiční odrůdy...