VÍNO KE GRILOVANÝM POKRMŮM
Grilované pokrmy bývají většinou kořenitá jídla s větší intenzitou a komplexitou chutí. Pro zvýraznění chutí je maso často marinováno - taková jídla si žádají podobně výrazná, komplexní a intenzivní vína, která se nebudou bát postavit takové explozi chutí. Vhodná jsou zejména plná aromatická, komplexní bílá nebo červená vína nebo vína, která zrála v barikových sudech. Dejte si pozor na kombinaci ostrého koření a alkoholu - pokud k pálivému pokrmu naservírujete víno s vysokým obsahem alkoholu, můžete zničit zážitek z obojího, neboť alkohol zvyšuje pálivost pokrmu.
Inspirujte se našimi dalšími tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.

Živé energické bílé cuvée z Languedocu, vyrobené z odrůd Colombard a Vermentino se vyznačuje výraznými...

Roztomilé ovocné rosé z odrůd Merlot a Cabernet Franc ze samého srdce Bordeaux vyniká něžnými květinovými a...

Hedvábné cuvée plné jiskry a šarmu z prestižní oblasti Haut-Médoc v Bordeaux. Víno si Vás získá svou velmi...

Lehký alsaský Pinot Noir, vyrobený z ručně sbíraných hroznů, který zrál po dobu několika měsíců v alsaském...

Energický alsaský Pinot Noir z BIO vinařství rubínové barvy, s vůní červeného a černého rybízu, malin, červených...