VÍNO K RYBÁM
U ryb a plodů moře je potřeba víno vybírat podle způsobu jejich úpravy:
-
Jednoduchá úprava rovná se lehké, ráznější bílé víno, které bude zastupovat citrón.
-
Pokud jsou ryby doplněny smetanovou omáčkou, hodí se tělnatější, komplexnější bílá vína.
-
Hutnější ryby, jako je tuňák nebo losos potěší růžová vína nebo červená vína s nízkým obsahem tříslovin (nikoliv bariková vína) - Cabernet Franc z údolí Loiry nebo mladé Beaujolais nebo burgundský Pinot Noir
-
Tučné ryby jako jsou sardinky nebno makrelu přežije jen málokteré víno, nejlépe si s nimi poradí neutrální suchá vína, např. z odrůdy Muscadet nebo Chenin Blanc z údolí Loiry
Podívejte se na naše tipy na výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.