ŠUNKA, UZENINY
Uzeniny, šunka - většina uzenin je sama o sobě hodně slaná a skvěle se k nim budou hodit vína s nižší tříslovinou jako je růžový Clairet z Bordeaux nebo vína z Beaujolais, burgundského Pinot Noiru nebo z Cabernetu Franc z Loiry. Neuděláte ani chybu volbou některého z bílých vín, podle dalších přísad v pokrmu.
Inspirujte se také našimi dalšími tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.

Bohaté, harmonické cuvée z Languedocu z vyšších poloh v oblasti Saint-Chinian. Ve víně se snoubí hebkost Merlotu...

Příjemně svěží alsaské sylvánské z jednoho z nejlepších družstevních sklepů v Alsasku Cave de Pfaffenheim nabízí...

Povedený experiment z biodynamického vinařství pana Bechtolda - toto příjemně ovocné rosé bylo vyrobeno jemnou...

Tradiční burgundský Pinot Noir ze střední části Burgundska Côte Chalonnaise s výraznými jahodovými tóny....

Toto červené cuvée z jižní Rhôny z tradičních odrůd Carignan, Cinsault, Grenache a Syrah je typickým příkladem...

Rustikální kořenité červené cuvée z jižní Rhôny, vyrobené scelením tradičních odrůd Grenache, Syrah a...

Čistě odrůdový suchý Chenin Blanc z apelace Saumur v údolí řeky Loiry. Potěší svěžím, něžně květinovým...

Ovocné suché růžové víno z odrůdy Cabernet Franc vyniká příjemnou vůní květů pomerančovníku, červených...

Toto elegantní bílé cuvée pochází z nejlepších parcel vinařství Saint-Cels, které se nachází ve vyšších...


Šarmantní barikové cuvée z výjimečného ročníku, vyrobené v limitované edici z odrůd 80% Merlotu a po 10% Cabernetu...

Sympatické bílé cuvée z vinařství Château Borie de Noaillan, vyrobené zcelením Sauvignonu...

Plný, bohatý a šťavnatý růžový Clairet z Bordeaux byl vyroben krátkou macerací vylisovaných hroznů z odrůd...