SÝRY A SÝROVÉ POKRMY
Sýry - většina sýrů není velkým přítelem tříslovin a tedy červených vín. Pokud chcete kombinovat červené víno se sýrem, sáhněte po vyzrálejších, komplexnějších vínech Bordeaux, z údolí Rhôny nebo Languedocu a po tvrdých sýrech, ovčích sýrech nebo parmezánu.
K sýrům jsou nejlépe vhodná bílá suchá nebo ještě lépe bílá sladká vína, která si umí poradit s jejich komplikovanou konzistencí. Měkké sýry typu Camembert nebo Brie si docela dobře rozumí s burgundským Chardonnay nebo červeným ze Saint Emilionu. U sýrů s modrou plísní se vyplatí držet se doporučené kombinace se sladkými víny, např. s botrytickými víny z údolí Loiry. Co se týče kozích sýrů, málokteré víno se k němu hodí lépe, než Sauvignon Blanc a Cabernet Franc z údolí Loiry.
Podívejte se na naše další tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.

Lehký alsaský Pinot Noir, vyrobený z ručně sbíraných hroznů, který zrál po dobu několika měsíců v alsaském...