BIO VÍNA
Podle statistik každoročně roste počet vinařství, hospodařících s certifikátem BIO - aktuálně je obděláváno zhruba 8% vinic podle standardů, které respektují životní prostředí, tj. bez chemických prostředků, herbicidů a pesticidů. Od roku 2012 platí evropské standardy pro biologické zemědělství, týkající se metod pěstování a výroby vín. Na etiketách najdeme označení "BIOLOGICKÉ VÍNO" a evropské logo pro biologické zemědělství. Často se setkáme také s francouzským logem "AB", které je starším označením pro dodržování předepsaných postupů.

Sympatické alsaské Sylvánské z BIO vinařství nedaleko Strasbourgu se svěží vůní květů černého bezu, mandarinek,...

Vinařství Le Renard z jižní Rhôny se může pochlubit dlouhou vinařskou tradicí - první zmínky najdeme již v...

Tradiční alsaský Riesling, který zrál několik měsíců na kvasinkách v tradičním alsaském dubovém sudu, zvaném...

Velmi oblíbené šumivé víno z Alsaska, proslulý Crémant d'Alsace z vinařství Domaine Anstotz et Fils, které již léta...

Vinařství Lacroix-Vanel z Languedocu hospodaří od roku 2016 v režimu biologického zemědělství. Jejich vína...