BIO A BIODYNAMICKÁ VÍNA
V 60.létech 20.století se v zemědělství začaly používat herbicidy a další syntetické chemické produkty s magickými výsledky - razantní zvýšení výnosů mávnutím kouzelného proutku, dramatické snížení nákladů na obdělávání polí - vždyť chemické postřiky byly tak dostupné! Teprve na přelomu tisíciletí si lidé začali uvědomovat, že na mrtvé půdě nic nevypěstují a začali hledat cesty zpět k přírodě. Ve Francii byly zformulovány ekologické zásady HVE (Vysoký přínos životnímu prostředí), na úrovni EU byla přijata pravidla BIO zemědělství a někteří zemědělci dokonce oprášili téměř stoletou filozofii biodynamického hospodaření. Nezbývá, než ochutnávat!

Sympatické alsaské Sylvánské z BIO vinařství nedaleko Strasbourgu se svěží vůní květů černého bezu, mandarinek,...

Živé, svěží růžové šampaňské z BIO vinařství pana Daniela Moreau v údolí řeky Marny. Delikátní, ženské, svůdné rosé...

Château de Chelivette s vynikající expozicí svých vinic patří k nejstarším v Bordeaux a od roku 2014 pěstuje révu a...

Elegantní šťavnaté rustikální rosé z biodynamického vinařství pana Bechtolda v alsaském Kirchheimu bylo vyrobeno...

Vinařství pana Viota hospodaří na svých vinicích v srdci nejjižnějšího šampaňského regionu Côte de Bar již...

Tradiční alsaský Riesling, který zrál několik měsíců na kvasinkách v tradičním alsaském dubovém sudu, zvaném...

Minerální, strukturované šampaňské, s příjemným květinovým aroma a ovocnou chutí broskví a zralých hrušek...

Vinařství Lacroix-Vanel z Languedocu hospodaří od roku 2016 v režimu biologického zemědělství. Jejich vína...

Vinařství Le Renard z jižní Rhôny se může pochlubit dlouhou vinařskou tradicí - první zmínky najdeme již v...