VÍNA K VEPŘOVÉMU
Vepřové maso je velmi tolerantní a snoubí se s širokou paletou tělnatějších bílých (Bordeaux, údolí Rhôny, Languedoc), plnějších růžových (údolí Rhôny, Languedoc) nebo nepříliš tříslovinných červených vín (údolí Loiry, Beaujolais, Burgundsko). Opět vezměte v úvahu další ingredience pokrmu a tepelnou úpravu - podívejte se na naše tipy na výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.

Tradiční burgundský Pinot Noir ze střední části Burgundska Côte Chalonnaise s výraznými jahodovými tóny....

Půvabné burgundské Chardonnay s příjemným mixem vůní lipového květu, jarních petrklíčů, broskví,...

Ovocné suché růžové víno z odrůdy Cabernet Franc vyniká příjemnou vůní květů pomerančovníku, červených...