ZELENINOVÉ POKRMY
Zelenina - řadě druhů zeleniny vyhovují lépe kyseliny bílých vín, než třísloviny červených. Důvodem je jejich kyselost nebo naopak sladkost (mrkev, cibule, papriky) a nebo také výrazná chuť (chřest, fenykl). Nicméně houby, lilek a těžší zapékané zeleninové pokrmy se velmi dobře kombinují s červenými víny. Pozor na rajčata a jejich kyselost - pokud udávají tón celému chodu, přemýšlejte o Rieslingu nebo Sauvignonu Blanc. Jsou-li silně zastoupena v jídle, které si jinak žádá červené víno, sáhněte po středomořské příchuti vín z Languedocu nebo z údolí Rhôny. Podívejte se na naše další tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy

Sympatické alsaské Sylvánské z BIO vinařství nedaleko Strasbourgu se svěží vůní květů černého bezu, mandarinek,...

Vinařství Château Vignol vlastní vinice ve vyhlášených oblastech Bordeaux a pěstuje tradiční odrůdy...

Rodinné vinařství Lebas hospodaří na svých vinicích v oblasti Loiry s vášní již od roku 1789. Nabízí víno z méně...

Tradiční alsaský Riesling, který zrál několik měsíců na kvasinkách v tradičním alsaském dubovém sudu, zvaném...

Velmi oblíbené šumivé víno z Alsaska, proslulý Crémant d'Alsace z vinařství Domaine Anstotz et Fils, které již léta...

Vinařství pana Viota hospodaří na svých vinicích v srdci nejjižnějšího šampaňského regionu Côte de Bar již...

Rafinované, energické šampaňské sytě lososové barvy bylo vyrobeno ze směsi tradičních šampaňských odrůd -...

Méně známá burgundská odrůda Aligoté si zaslouží pozornost díky svému intenzivnímu, okouzlujícímu aroma bílých...

Tradiční alsaský Crémant d'Alsace - tentokrát v barvě rosé z vinařství Michela Moellingera v samém srdci...

Šumivý alsaský Crémant, vyrobený tradiční šampaňskou metodou z vinařství Michela Moellingera v samém srdci alsaských...

Lehký alsaský Pinot Noir potěší zejména vášnivé objevovatele. Víno bylo vyrobeno z ručně sbíraných hroznů a zrálo po...

Minerální, strukturované šampaňské, s příjemným květinovým aroma a ovocnou chutí broskví a zralých hrušek...