ZELENINOVÉ POKRMY
Zelenina - řadě druhů zeleniny vyhovují lépe kyseliny bílých vín, než třísloviny červených. Důvodem je jejich kyselost nebo naopak sladkost (mrkev, cibule, papriky) a nebo také výrazná chuť (chřest, fenykl). Nicméně houby, lilek a těžší zapékané zeleninové pokrmy se velmi dobře kombinují s červenými víny. Pozor na rajčata a jejich kyselost - pokud udávají tón celému chodu, přemýšlejte o Rieslingu nebo Sauvignonu Blanc. Jsou-li silně zastoupena v jídle, které si jinak žádá červené víno, sáhněte po středomořské příchuti vín z Languedocu nebo z údolí Rhôny. Podívejte se na naše další tipy pro výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy

Lehký alsaský Pinot Noir, vyrobený z ručně sbíraných hroznů, který zrál po dobu několika měsíců v alsaském...