VÍNA K DRŮBEŽI
Drůbeží maso se velmi dobře snoubí s vínem, podle typu úpravy pokrmu máme na výběr skutečně nepřeberné množství vín všech barev a stylů:
-
Kuřecí maso je k vínu obdivuhodně tolerantní, k základním úpravám jsou vhodná téměř všechna lehká ovocitá bílá nebo červená vína. Pokud nekombinujete se specifickou chutí jídla, vyvarujte se vínům s vyšším obsahem tříslovin, kuřecí maso je příliš jemné vůči jejich agresivitě. Vezměte v úvahu koření a omáčky, které kuřecí pokrm doplňují.
-
Kachna nebo husa miluje burgundský Pinot Noir nebo červená vína s nízkou tříslovinou - Cabernet Franc z údolí Loiry nebo merlotová vína z Pomerolu nebo Saint Emilionu
-
Krůtí maso je vůči vínu velmi shovívavé, ideální jsou lehká růžová nebo červená vína. Těžší úpravy vyžadují plná, výrazně kořenitá či ovocitá vína, jako jsou vína z údolí Rhôny, Languedocu, nebo vína z Bordeaux.
Pokud používáte pochutiny a koření, nebo se chcete dozvědět více o vhodném nebo nevhodném párování vín, podívejte se na naše tipy na výběr vhodných vín k pokrmům nebo na naše doporučení k pokrmům podle abecedy.

Domaine Moellinger - Pinot Noir
Skladem
339 Kč
/ ks
Lehký alsaský Pinot Noir, vyrobený z ručně sbíraných hroznů, který zrál po dobu několika měsíců v alsaském...