ČERVENÁ SUCHÁ VÍNA
Máte rádi suché červené víno? U nezávislých vinařů Francie rozhodně najdete to své! Vždyť v drtivé většině francouzských apelací se vyrábí suchá vína! Červená vína se vyrábí vždy z modrých hroznů. Zvláštností červených vín jsou jejich třísloviny neboli taniny, které jsou obsaženy ve slupkách vinných bobulí a při kvašení jsou vyluhovány do vína. V zásadě je můžeme rozdělit na lehká vína s ovocnou příchutí s nízkým obsahem tříslovin, jako je Cabernet Franc nebo Gamay z oblasti Beaujolais, středně plná červená vína s kořenitou příchutí a ovocným charakterem, jako jsou hedvábná cuvée z údolí Rhôny, z Languedocu nebo z Bordeaux a nebo komplexní, mohutná a strukturovaná vína, která byla většinou zušlechťována v dubových barikových sudech a která mají vyšší potenciál k archivaci.
Francouzská červená vína nabízejí širokou variabilitu chutí, vůní a odrůd - ať se jedná o jednoodrůdová vína z Burgundska nebo údolí Loiry nebo o sofistikovaná cuvée z údolí Rhôny, Languedocu nebo Bordeaux. Zkrátka, své oblíbené víno si v této zemi, vínu zaslíbené, najde skutečně každý!

Jedinečný terroir oblasti Margaux v Haut-Médoc je natolik unikátní, že se tato apelace stala doslova synonymem...